Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτοματοποίηση Αποθηκών Τροφίμων: Ο ρόλος του εργατικού δυναμικού

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑυτοματοποίηση Αποθηκών Τροφίμων: Ο ρόλος του εργατικού δυναμικού
spot_img

Οι ρομποτικές τεχνολογίες αποθήκευσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εργατικό δυναμικό και μάλιστα εξειδικευμένο

Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των αποθηκών, οδεύοντας ολοένα και περισσότερο προς την αυτοματοποίηση είτε αυτό αφορά τη χρήση ρομπότ, είτε συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο που βελτιώνουν την ικανότητα παραγωγής προϊόντων, παρακολούθησης της παραγωγικότητας και αναγνώρισης των αναγκών συντήρησης.

Αυτές οι ευκαιρίες στην τεχνολογία δεν περνούν, φυσικά, απαρατήρητες από τους ιδιοκτήτες αποθηκών και logistics, οι οποίοι προσπαθούν να τις ενσωματώσουν για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Αυτή την πραγματικότητα επιβεβαιώνει η ιστοσελίδα Industry Today, σύμφωνα με την οποία μια έρευνα από εταιρείες βιομηχανικής στελέχωσης Staff Management  έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς προσπαθούσαν να αυτοματοποιήσουν μέρη των εγκαταστάσεών τους.

Με την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά σε πολλούς κλάδους, η προσθήκη τεχνολογίας φαίνεται ως η τέλεια λύση.  Ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές συχνά εστιάζουν στη μείωση του κόστους παρά στην παραγωγικότητα όταν ενσωματώνουν την τεχνολογία στις αποθήκες τους, κάτι που συνήθως μεταφράζεται σε μείωση των εργατικών χεριών στις εγκαταστάσεις.

Πρώτα και κυριότερα, οι εταιρείες που ασχολούνται με συστήματα αποθήκευσης δεν πρέπει να αντικαθιστούν τους ανθρώπους  με μηχανές, καθώς αυτό είναι ανέφικτο. Αντίθετα, η τεχνολογία μπορεί να εξασφαλίσει  εκατομμύρια  νέους ρόλους.  Η τεχνολογία θα είναι απαραίτητη, αλλά και οι άνθρωποι και το μόνο που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία είναι μια ελάφρυνση, κυρίως σωματική σε ορισμένες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το επόμενο ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί σε αυτή τη μετάβαση είναι ο ακριβής ρόλος ενός εργαζόμενου σε αυτή τη νέα συνθήκη. Οι εργαζόμενοι του μέλλοντος θα πρέπει να είναι ειδικευμένοι τόσο στην εργασία με την τεχνολογία όσο και σε πιο περίπλοκες διαδικασίες και λειτουργίες.  Από την τεχνογνωσία σε συστήματα και διαδικασίες έως πολύπλοκες εργασίες, οι εταιρείες χρειάζονται ανθρώπους που μπορούν να λάβουν αποφάσεις και να εκτελέσουν εργασίες που η τεχνολογία δεν μπορεί να χειριστεί. Και σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι θα είναι εκεί να το διαχειριστούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για την κάλυψη αυτών των αναγκών, χρειάζεται οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν δεξιότητες που θα έχουν οφέλη για την εταιρεία, αλλά και για τους ίδιους.

Η δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού που έχει εκτεταμένη γνώση της λειτουργίας και μπορεί να το μοιραστεί με άλλους θα μειώσει τον κύκλο εργασιών και θα διευρύνει την αγορά εργασίας.  Επί του παρόντος, πολλές εταιρείες στρέφονται σε δημιουργικές τεχνικές στρατολόγησης ή ζητούν από τους συνεργάτες στελέχωσης να τους βοηθήσουν να φέρουν προσωπικό που μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων και την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και στο μέλλον. Η αποθήκη του μέλλοντος ίσως να μην βρίσκεται και τόσο μακριά από το να γίνει μια σύγχρονη πραγματικότητα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα