Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτοματοποίηση Αποθηκών Τροφίμων: Ο ρόλος του εργατικού δυναμικού

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑυτοματοποίηση Αποθηκών Τροφίμων: Ο ρόλος του εργατικού δυναμικού
spot_img

Οι ρομποτικές τεχνολογίες αποθήκευσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εργατικό δυναμικό και μάλιστα εξειδικευμένο

Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των αποθηκών, οδεύοντας ολοένα και περισσότερο προς την αυτοματοποίηση είτε αυτό αφορά τη χρήση ρομπότ, είτε συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο που βελτιώνουν την ικανότητα παραγωγής προϊόντων, παρακολούθησης της παραγωγικότητας και αναγνώρισης των αναγκών συντήρησης.

Αυτές οι ευκαιρίες στην τεχνολογία δεν περνούν, φυσικά, απαρατήρητες από τους ιδιοκτήτες αποθηκών και logistics, οι οποίοι προσπαθούν να τις ενσωματώσουν για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Αυτή την πραγματικότητα επιβεβαιώνει η ιστοσελίδα Industry Today, σύμφωνα με την οποία μια έρευνα από εταιρείες βιομηχανικής στελέχωσης Staff Management  έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς προσπαθούσαν να αυτοματοποιήσουν μέρη των εγκαταστάσεών τους.

Με την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά σε πολλούς κλάδους, η προσθήκη τεχνολογίας φαίνεται ως η τέλεια λύση.  Ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές συχνά εστιάζουν στη μείωση του κόστους παρά στην παραγωγικότητα όταν ενσωματώνουν την τεχνολογία στις αποθήκες τους, κάτι που συνήθως μεταφράζεται σε μείωση των εργατικών χεριών στις εγκαταστάσεις.

Πρώτα και κυριότερα, οι εταιρείες που ασχολούνται με συστήματα αποθήκευσης δεν πρέπει να αντικαθιστούν τους ανθρώπους  με μηχανές, καθώς αυτό είναι ανέφικτο. Αντίθετα, η τεχνολογία μπορεί να εξασφαλίσει  εκατομμύρια  νέους ρόλους.  Η τεχνολογία θα είναι απαραίτητη, αλλά και οι άνθρωποι και το μόνο που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία είναι μια ελάφρυνση, κυρίως σωματική σε ορισμένες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το επόμενο ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί σε αυτή τη μετάβαση είναι ο ακριβής ρόλος ενός εργαζόμενου σε αυτή τη νέα συνθήκη. Οι εργαζόμενοι του μέλλοντος θα πρέπει να είναι ειδικευμένοι τόσο στην εργασία με την τεχνολογία όσο και σε πιο περίπλοκες διαδικασίες και λειτουργίες.  Από την τεχνογνωσία σε συστήματα και διαδικασίες έως πολύπλοκες εργασίες, οι εταιρείες χρειάζονται ανθρώπους που μπορούν να λάβουν αποφάσεις και να εκτελέσουν εργασίες που η τεχνολογία δεν μπορεί να χειριστεί. Και σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι θα είναι εκεί να το διαχειριστούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για την κάλυψη αυτών των αναγκών, χρειάζεται οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν δεξιότητες που θα έχουν οφέλη για την εταιρεία, αλλά και για τους ίδιους.

Η δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού που έχει εκτεταμένη γνώση της λειτουργίας και μπορεί να το μοιραστεί με άλλους θα μειώσει τον κύκλο εργασιών και θα διευρύνει την αγορά εργασίας.  Επί του παρόντος, πολλές εταιρείες στρέφονται σε δημιουργικές τεχνικές στρατολόγησης ή ζητούν από τους συνεργάτες στελέχωσης να τους βοηθήσουν να φέρουν προσωπικό που μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων και την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και στο μέλλον. Η αποθήκη του μέλλοντος ίσως να μην βρίσκεται και τόσο μακριά από το να γίνει μια σύγχρονη πραγματικότητα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα