Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Bέλγιο: 56 κρούσματα Shigella σε εστιατόριο

ΑρχικήΝέαΔιεθνήBέλγιο: 56 κρούσματα Shigella σε εστιατόριο
spot_img

Οι 50 από τους 56 αρρώστησαν μετά από πάρτι.

Οι Βελγικές αρχές έκλεισαν προσωρινά την αίθουσα εκδηλώσεων Zandberghoeve στο Beernem μετά από 56 κρούσματα Shigella. H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας (FASFC) διέταξε επίσης να καθαριστεί ολόκληρη η εγκατάσταση από εξωτερική εταιρεία και έλαβε δείγματα από τον χώρο.

Ο Joris Moonens, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, εξήγησε ότι οι μολύνσεις αρχικά φαινόταν να περιορίζονται σε μια ομάδα περίπου 50 ατόμων που συμμετείχαν σε πάρτι στο Zandberghoeve το Σαββατοκύριακο της 2ας Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, μετά ανακαλύφθηκε ότι έξι άτομα που επισκέφτηκαν το εστιατόριο Zandberghoeve στις 9 Σεπτεμβρίου εμφάνισαν συμπτώματα μόλυνσης από shigella.  Υπάρχουν υποψίες ότι ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω κρούσματα της ασθένειας σε άλλες ομάδες από το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Η Hélène Bonte, εκπρόσωπος του FASFC, τόνισε τη συνεχιζόμενη έρευνα με το Υπουργείο Υγείας για τον προσδιορισμό της πηγής της μόλυνσης. Από την περιοχή έχουν ληφθεί δείγματα τροφών και επιχρίσματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εξαχθεί συμπεράσματα. Για λόγους ασφάλειας των καταναλωτών, ολόκληρο το Zandberghoeve έχει κλείσει προσωρινά ως προληπτικό μέτρο και ο χειριστής πρέπει να διασφαλίσει ότι η τοποθεσία υποβάλλεται σε επαγγελματική απολύμανση. Παράλληλα με αυτά τα μέτρα, το Υπουργείο Υγείας διεξάγει έρευνα για πιθανές μολύνσεις μεταξύ των μελών του προσωπικού.

Η σιγκέλλωση, η αιτία της εντερικής λοίμωξης, προκαλείται από ένα βακτήριο Shigella. Η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της επαφής από άτομο σε άτομο όταν ένα μολυσμένο άτομο μολύνει επιφάνειες ή περνάει τα βακτήρια μέσω των χεριών του. Τα βακτήρια μπορούν επίσης να μεταδοθούν μέσω μολυσμένων τροφίμων ή σεξουαλικής επαφής. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, κοιλιακό άλγος, έμετο και υδαρή ή αιματηρή διάρροια. Ενώ η σιγκέλλωση μπορεί να είναι σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, συνήθως υποχωρεί χωρίς αντιβιοτικά σε 5 έως 10 ημέρες.

Πηγή: Time News

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο