ΑρχικήΝέαΧαλκιδική - Κλοπή ελαιολάδου: Οι παραγωγοί καταγγέλλουν υπεξαίρεση!

Χαλκιδική – Κλοπή ελαιολάδου: Οι παραγωγοί καταγγέλλουν υπεξαίρεση!

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι παραγωγοί λένε πως είναι αδύνατο να κλαπούν 37 τόνοι ελαιολάδου μέσα σε λίγα 24ωρα.

ήΣτην κατάθεση μήνυσης για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, σε βαθμό κακουργήματος, προχώρησαν 18 ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, ύστερα από την αποκάλυψη ότι δεκάδες τόνοι ελαιόλαδου …έκαναν φτερά από τις δεξαμενές τού Αγροτικού Συνεταιρισμό Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, όπου φυλάσσονταν αυτές οι ποσότητες.

- Advertisement -

   Είχε προηγηθεί μήνυση για κλοπή στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Συνεταιρισμού, με την οποία κατήγγειλε την απώλεια τουλάχιστον 37 τόνων ελαιόλαδου κατά τα προηγούμενα 24ωρα και συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής.

   Σε αυτές τις συνθήκες διεξάγεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και ήδη ελήφθησαν οι πρώτες καταθέσεις.

- Advertisement -

   Οι 18 ελαιοπαραγωγοί, μέλη του Συνεταιρισμού, υποστηρίζουν στη μήνυσή τους ότι δεν τελέστηκε κλοπή, αλλά ότι το ελαιόλαδο υπεξαιρέθηκε- και γι’ αυτό άλλωστε στο κείμενο της μήνυσής τους στρέφονται κατ’ αγνώστων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

   «Οι παραγωγοί που εκπροσωπώ και τους ανήκουν συνολικά οι 22,5 τόνοι του εξαφανισμένου λαδιού, υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να έχει κλαπεί μια τέτοια ποσότητα μέσα σε διάστημα 3 ημερών» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί Θανάσης Γιοβανούδας. Εξήγησε, δε, ότι η εξαγωγή τέτοιων ποσοτήτων προϋποθέτει εκτός από ειδικό τεχνικό εξοπλισμό και αρκετό χρόνο, ενώ μία τέτοια ενέργεια θα γινόταν αντιληπτή από περιοίκους καθώς οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού δεν βρίσκονται σε απομονωμένο σημείο αλλά κοντά σε οικίες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.