Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαλκιδική – KOUZINA: Σπουδαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας

ΑρχικήΝέαΧαλκιδική - KOUZINA: Σπουδαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας
spot_img

«Όχημα» εξωστρέφειας για το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής ο θεσμός KOUZINA και το 2023.

«Θεσμός υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο μια τοπική κοινωνία μπορεί σύσσωμη να σχεδιάζει και να δημιουργεί μια διαρκή γέφυρα εξωστρέφειας ενός τόπου, αποτελεί και για το 2023 ο θεσμός KOUZINA», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εκδηλώσεων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.

Το KOUZINA 2023, το οποίο στηρίζεται και φέτος, πέρα από τον Δήμο Αριστοτέλη, από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το “TASTE HALKIDIKI”, περιλαμβάνει 32 κύριες και 202 παράλληλες δραστηριότητες και 5 θεματικές δικτυώσεις, με τα Ζαγόρια, το Ajaccio, τη Messina, τη Μάλτα και την Πορτογαλία, που σηματοδοτούν το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Στη διάρκειά του, 67 Έλληνες και ευρωπαίοι εκπρόσωποι τύπου και τουριστικών γραφείων θα εναλλάσσονται σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα επισκέψεων, στον τόπο μας, με 30 τοπικά προϊόντα να προβάλλονται στον κόσμο μέσω της μηνιαίας γιορτής.

Πολιτιστικά δρώμενα του θεσμού εντάσσονται στις κορυφαίες πολιτιστικές γιορτές του Δήμου Αριστοτέλη, τα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ. Κορυφαία η «Γιορτή της Μοναστηριακής Κουζίνας» στη Μονή Ζυγού, μία από τις 8 σπουδαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο σε ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους κατόπιν ειδικής άδειας του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου παρουσία της Εκκλησιαστικής Χορωδίας του Βελιγραδίου. 

Ντόπιοι chef, που διαπρέπουν εκτός γεωγραφικών συνόρων του Δήμου Αριστοτέλη βραβεύονται σε ειδικές εκδηλώσεις. Guest chef από την Κορσική, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και φυσικά την Ελλάδα συνεργούν με τους τοπικούς, τοποθετώντας όλα τα τοπικά προιόντα στα εκατοντάδες πιάτα της διοργάνωσης που αποτελεί έμπνευση, προϊόν βαθιάς γνώσης, διαρκούς αναζήτησης και project ευρηματικό – επαγγελματικά σχεδιασμένο, ώστε να συνδέει δεκάδες μορφές τουρισμού.

«Ο θεσμός αποδεικνύει – μέσα από αριθμητικό αποτέλεσμα – ότι η γαστρονομία , και ως όχημα προώθησης και προβολής, είναι κορυφαία επιστημονική δραστηριότητα και ως τέτοια αντιμετωπίζεται εδώ στη Χαλκιδική, που μεταμορφώνεται πλέον σε γαστρονομικό προορισμό αξιώσεων. Μα πάνω απ όλα αποδεικνύει τη δύναμη της συνέργειας, της ενότητας και της ομοφωνίας στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας, η οποία συσπειρώνεται γύρω από το project, απογειώνει την έννοια του εθελοντισμού και πρωταγωνιστεί στην ανάδειξη της τουριστικής φήμης και του brandname του προορισμού. Είναι πραγματικά το μεγαλύτερο επίτευγμα της διοργάνωσης και το μεγαλύτερο κέρδος του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Βαλιάνος.

Ιστοσελίδα της Αριστοτελικής Σύμπραξης: http://www.cluster-aristotle.travel/?post_type=tribe_events και η σελίδα του KOUZINA στο facebook https://www.facebook.com/mountathoskouzina.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.

Νοθευμένο Μέλι: Η Ευρώπη έχει πλημμυρίσει από μέλι με βάση το σιρόπι!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης στα τρόφιμα, 1 στα 2 μέλια που εισάγονται στην ΕΕ είναι νοθευμένα και σχεδόν όλα τα μέλια από Τουρκία!

Καινοτομία: Φορητός αισθητήρας σταδιακής αλλοίωσης τροφίμων που αλλάζει χρώμα

Ο ανιχνευτής αλλάζει χρώμα από μπλε σε κόκκινο κατά την έκθεση σε βιογενείς αμίνες από τρόφιμα σε συνθήκες αποθήκευσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα