Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαμός στο Βρετανικό κοινοβούλιο στην «απολογία» κολοσσών τροφίμων για τις τιμές

ΑρχικήΝέαΧαμός στο Βρετανικό κοινοβούλιο στην «απολογία» κολοσσών τροφίμων για τις τιμές
spot_img

Αρνήθηκαν τις μειώσεις στην ποσότητα λέγοντας ότι το έκαναν για να βελτιωθεί η γεύση!

H Επιτροπή Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων του Βρετανικού κοινοβουλίου, κάλεσε εκπροσώπους κολοσσών τροφίμων να «απολογηθούν» για τις υψηλές τιμές των προϊόντων τους και για την επίδραση του πληθωρισμού στο κόστος των προμηθευτών και των παρασκευαστών, προκειμένου να διερευνήσει πώς αλληλεπιδρούν το κόστος παραγωγής τροφίμων, οι τιμές των τροφίμων και οι τιμές λιανικής.

Οι μεγάλες εταιρείες σε μία γεμάτη ένταση συνεδρίαση, αρνήθηκαν ενώπιον της επιτροπής το shrinkflation δηλαδή τη μείωση της ποσότητας εντός των συσκευασιών χωρίς να αλλάξει η τιμή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή των εργατικών Μπάρι Γκάρντινερ.

Σύμφωνα με το Skynews, οι εκπρόσωποι των εταιρειών αρνήθηκαν τη συρρίκνωση της ποσότητα “επειδή υπάρχει διαφάνεια και οι καταναλωτές το γνωρίζουν”. Στέλεχος της Kraft Heinz είπε στους βουλευτές ότι η μείωση του ποσοστού των φασολιών σε μια κονσέρβα, χωρίς να μειωθεί η τιμή, δεν συνιστά shrinkflation, και πως η μείωση των φασολιών σε μία κονσέρβα της εταιρείας έγινε για να βελτιωθεί η γεύση και η ποιότητα του προϊόντος! Απαντώντας ο Μπάρι Γκάρντινερ σύμφωνα με τη Mirror, είπε πως «τα κέρδη της Kraft Heinz έχουν αυξηθεί από 265 εκατομμύρια £ σε 1,8 δισεκατομμύρια £ ή κατά 6,79 φορές», προσθέτοντας: «Πώς το δικαιολογείτε αυτό στην οικογένεια που αγωνίζεται;». Και όταν ο βουλευτής τον πίεσε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις o εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε «Κατά τα έτη 2021 έως 2023, έχουμε δει μια αύξηση 16% στο κόστος των φασόλια, έχουμε δει αύξηση 101% στο κόστος των ντομάτας μας, το οποίο είναι βασικό συστατικό τόσο στα φασόλια όσο και στο κέτσαπ της ντομάτας μας. Και έχουμε δει περίπου 50% αύξηση στο κόστος του λευκοσιδήρου που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των κονσερβών μας.».

Όσον αφορά τη μείωση της ποσότητας στην μαγιονέζα Hellman από 800 σε 600 γραμμάρια χωρίς να αλλάξει η τιμή, ο εκπρόσωπος της Unilever είπε ότι αυτό έγινε γιατί αυξήθηκε το κόστος του βασικού συστατικού. Ο Γκάντινερ είπε στον εκπρόσωπο της Unilever “«Έχετε κάνει εξαιρετικά αυξημένα κέρδη, σε ένα χρόνο και το άλμα ήταν από 5,1 δισεκατομμύρια £ σε 6,5 δισεκατομμύρια £».”

Ο κατασκευαστής του βουτύρου Lurpac είπε ότι η αφαίρεση των συσκευασιών των 500 γραμμαρίων και η αντικατάστασή τους από συσκευασίες των 400gr συνοδεύτηκε από μείωση της τιμής προκειμένου να μετατραπεί σε ένα “μικρότερο και φθηνότερο προϊόν”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα