Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Cloud Chef: Ένα Spotify για φαγητό που επιτρέπει την αναδημιουργία πιάτων βραβευμένων σεφ

ΑρχικήΝέαCloud Chef: Ένα Spotify για φαγητό που επιτρέπει την αναδημιουργία πιάτων βραβευμένων σεφ
spot_img

Το Cloud Chef μέσα από την τεχνολογία εγγραφής και αναπαραγωγής συνταγών φέρνει διάσημα, βραβευμένα πιάτα στις κουζίνες πολλών ανθρώπων.

Φανταστείτε όλα αυτά τα πεντανόστιμα, γκουρμέ πιάτα που βλέπει κανείς στο Instagram, φτιαγμένα από καταξιωμένους σεφ να μπορούσαν να έρθουν στο σπίτι σας με τον ίδιο τρόπο που θα παραγγέλνατε ένα σουβλάκι.

Η startup τεχνολογίας τροφίμων CloudChef καταφέρνει να το πετύχει αυτό, όχι με το να βάζει τους σεφ από διάσημα εστιατόρια να μαγειρεύουν για «στρατιές» πεινασμένων food lovers, αλλά με μια δική τους  «τεχνολογία εγγραφής και αναπαραγωγής συνταγών», η οποία επιτρέπει την αναδημιουργία πιάτων, τα οποία μετέπειτα μπορούν να παραδοθούν στο σπίτι.

 Σίγουρα, όλοι θα νομίζουν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, αλλά μια επίδειξη βίντεο του CloudChef  επί τω έργω αποκάλυψε πως σε τυφλά γευστικά τεστ, ούτε οι ίδιοι οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τη διαφορά μεταξύ των πιάτων τους και των έξυπνων «μιμητών» τους.

Φυσικά, για να λειτουργήσει αυτό, χρειάζεται η αρωγή των σεφ, αλλά μια φορά στην αρχή, για να μαγειρέψουν το πιάτο τους. Έπειτα, αναλαμβάνει το Cloud Chef, το οποίο με τους αισθητήρες του, τα βίντεο και την ικανότητα να μιμείται τα  πάντα, από κινήσεις, υλικά ως και τη διαίσθηση ενός σεφ, συνθέτει τη συνταγή σε ένα αρχείο.

Εκτός από το να κωδικοποιεί τη διαίσθηση ενός σεφ, το  Cloud Chef επιτρέπει και τις αντικαταστάσεις υλικών. Έτσι, οι συνταγές μπορούν να αναδημιουργηθούν άψογα σε οποιαδήποτε κουζίνα. Δεν χρειάζεται κανείς καν να είναι εκπαιδευμένος σεφ για να ολοκληρώσει μια συνταγή από το λογισμικό, απλά να ακολουθήσει τις οδηγίες. Οπότε μπορούν και πολλά εστιατόρια ντελίβερι να φτιάξουν τα πιάτα, αλλά και πολλοί επίδοξοι μάγειρες στο σπίτι.  

Η εταιρεία έχει ήδη προσελκύσει αξιόλογους σεφ από όλο τον κόσμο για να παραχωρήσουν τα πιάτα που φέρουντην υπογραφή τους, όπως ο σεφ με 2 αστέρια Michelin, Srijith Girija Gopinath  (Ettan)  και  ο Thomas Zacharias ( Locavore , πρώην καντίνα της Βομβάης ).

Το CloudChef δίνει επίσης τη δυνατότητα να παραγγείλει κανείς και να απολαύσει τα από συνταγές στις τάσεις στο TikTok, μέχρι ένα αγαπημένο street food στη Βουδαπέστη.

Το CloudChef αποτελεί δημιούργημα των Nikhil Abraham, Atish Aloor και Mohit Shah, απόφοιτους της σχολής μηχανικών, του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Βομβάης. Μάλιστα, οι 3 τους το χαρακτηρίζουν  «Spotify για φαγητό», στο οποίο οι σεφ είναι δημιουργοί και  αποκομίζουν έσοδα από τις δημιουργίες τους, όπως ακριβώς κάνουν οι μουσικοί σήμερα, αναφέρει ο ιστότοπος Business Wire.

Ακούγεται σαν μια ιδιαίτερη καινοτομία, αλλά θα μπορούσε να σημαίνει αυτό το «θάνατο» της δημιουργίας στα πλαίσια ενός εστιατορίου ή μιας επιχείρησης; Θα μπορούσε άραγε με την εξέλιξή του το CloudChef να οδηγήσει σε μια πτώση των εστιατορίων Michelin; Για την ώρα, είναι διαθέσιμο μόνο στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, οπότε είναι πολύ νωρίς για τέτοιους συλλογισμούς. Αλλά δεν αποκλείεται μελλοντικά να χρειαστεί με την εξάπλωσή του να το επανεξετάσουμε.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα