Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

COP27: Κολοσσοί τροφίμων υπογράφουν “οδικό χάρτη” για να επιταχύνουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

ΑρχικήΝέαCOP27: Κολοσσοί τροφίμων υπογράφουν "οδικό χάρτη" για να επιταχύνουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
spot_img

Μεγάλες εταιρείες τροφίμων, όπως η JBS και η Cargill, υπέγραψαν τον Οδικό Χάρτη Αγροτικού Τομέα 1,5°C.

Παράλληλα με τη σύνοδο κορυφής της COP27 για την κλιματική αλλαγή, 13 επιχειρήσεις τροφίμων και εμπορευμάτων ανανέωσαν τη δέσμευσή τους να τερματίσουν την αποψίλωση των δασών και να συμβάλουν στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, οι βραζιλιάνικοι κολοσσοί του κρέατος JBS και Marfrig , μαζί με τις εταιρείες αγροδιατροφικών προϊόντων Cargill και Bunge, υπέγραψαν τον Οδικό Χάρτη Αγροτικού Τομέα 1,5°C, ο οποίος παρουσιάστηκε στο COP27, που πραγματοποιείται επί του παρόντος στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Στόχος του χάρτη είναι ο περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι άλλοι υπογράφοντες στον οδικό χάρτη είναι οι ADM, Amaggi, COFCO International, Golden Agri-Resources, Louis Dreyfus Company, Musim Mas, Olam International, Olam Food Ingredients (OFI), Viterra και Wilmar International.

Ο οδικός χάρτης, που συντονίζεται από τη Συμμαχία Τροπικών Δασών (TFA) και το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη (WBCSD), έχει σκοπό να “αντιμετωπιστεί η απώλεια δασών στις αλυσίδες εφοδιασμού και να επιταχυνθεί η συνεργασία για την επίτευξη αυτού του στόχου”.

Ο οδικός χάρτης προτείνει ενέργειες που επικεντρώνονται σε τομείς όπου θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Περιγράφει, επίσης, τρόπους με τους οποίους αυτές οι εταιρείες θα συνεργαστούν με κυβερνήσεις, μέλη της εφοδιαστικής αλυσίδας και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Επιπλέον στόχο αποτελούν η ενίσχυση των πολιτικών και των κανονισμών, καθώς και η ενθάρρυνση των αγροτών και των κτηνοτρόφων να προστατεύουν τους φυσικούς πόρους.

Οι υπογράφοντες στον οδικό χάρτη πρέπει να δεσμευτούν στο να θέτουν βραχυπρόθεσμους στόχους μείωσης των εκπομπών με βάση την επιστήμη, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών από την αλλαγή χρήσης γης, και να θέσουν έναν επικυρωμένο στόχο ευθυγραμμισμένο με το πρότυπο του Πρωτοκόλλου για τα Αέρια Θερμοκηπίου.

Ο Gilberto Tomazoni, Διευθύνων Σύμβουλος της JBS, δήλωσε: “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, αυξάνοντας παράλληλα την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων για να διασφαλίσουμε την επισιτιστική ασφάλεια”.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο