Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις στην Ισπανία από αυγά

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις στην Ισπανία από αυγά
spot_img

Ειδοποίηση RASFF για 54 τροφικές δηλητηριάσεις από παστεριωμένο υγρό αυγό.

54 καταναλωτές στην Ισπανία, παρουσίασαν  γαστρεντερικά συμπτώματα (ναυτία, έμετος, διάρροια, κοιλιακό άλγος, πυρετός) μετά την κατανάλωση παστεριωμένου υγρού αυγού από τη μάρκα OVOPACK. Η Ισπανία ενημέρωσε και το Ευρωπαϊκό RASFF, επειδή το προϊόν εξάγεται και στην Πορτογαλία.

«Εάν έχετε καταναλώσει το προϊόν από την προσβεβλημένη παρτίδα και παρουσιάσετε συμπτώματα συμβατά με σαλμονέλωση (κυρίως διάρροια ή/και έμετο που συνοδεύονται από πυρετό και πονοκέφαλο), συνιστάται να απευθυνθείτε σε κέντρο υγείας» αναφέρουν οι Ισπανικές Αρχές στην ανακοίνωση ανάκλησης.

Τα δεδομένα του σχετικού προϊόντος είναι:

  • Όνομα προϊόντος: παστεριωμένο υγρό ολόκληρο αυγό
  • Επωνυμία: OVOPACK
  • Εμφάνιση προϊόντος: Brick
  • Αριθμός παρτίδας: L11142
  • Ημερομηνία λήξης: 28/10/2024
  • Βάρος μονάδας: 1 kg
  • Θερμοκρασία: Ψυγείο

Η τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα συνδέεται κυρίως με την κατανάλωση των ακόλουθων τροφών: ωμά ή μη μαγειρεμένα αυγά και προϊόντα αυγών, ωμό ή καλά μαγειρεμένο κρέας, ιδιαίτερα πουλερικά, καθώς και γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα που δεν υποβάλλονται σε θεραπείες που εξαλείφουν τη σαλμονέλα . μολυσμένο νερό, ωμά φρούτα και λαχανικά.

Η σαλμονέλωση είναι η δεύτερη πιο αναφερόμενη τροφιμογενής ζωονόσος στον άνθρωπο μετά την καμπυλοβακτηρίωση και η κύρια αιτία τροφιμογενών εστιών στην ΕΕ και στις χώρες εκτός ΕΕ.

Η σαλμονέλα έχει μεγάλη ικανότητα προσαρμογής, η οποία της επιτρέπει να επιβιώνει σε πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα για μήνες ή και χρόνια. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, από 5 έως 45 ºC, με τη βέλτιστη θερμοκρασία να είναι 35-37 ºC και είναι ικανό να επιβιώσει σε ένα ευρύ φάσμα pH.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο