Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαγωνισμός bartenders από το Axia spirit

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΔιαγωνισμός bartenders από το Axia spirit
spot_img

Μεγάλος νικητής ο bartender Norbert Drozdowski με το μοναδικό κοκτέιλ «Odyssey».

Για μια ακόμη φορά, το Axia spirit, το μοναδικό Extra Dry απόσταγμα μαστίχας με ελληνικό άρωμα «έβαλε φωτιά» στην σκηνή κοκτέιλ της Αθήνας κι όχι μόνο, με τον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού “Journey to Athens”! Το Axia spirit διοργάνωσε για πρώτη φορά διαγωνισμό bartenders στη Μ. Βρετανία με τίτλο “Journey to Athens”. Η προκριματική φάση έλαβε χώρα στην Αγγλία με 48 διαγωνιζόμενους, εκ των οποίων οι  top 10 συμμετείχαν στον ημιτελικό στο Λονδίνο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ester Bar, στο Camden Market.Οι 3 φιναλίστ ταξίδεψαν στην Ελλάδα για τον Μεγάλο Τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή και ανατρεπτικά bars του κέντρου της Αθήνας, το “THE BAR IN FRONT OF THE BAR”.

Ο Μεγάλος Τελικός χωρίστηκε σε 2 φάσεις, κάθε μία ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αναδείξει την ικανότητα των διαγωνιζόμενων στην κλασσική τέχνη της παρασκευής κοκτέιλ, αλλά και τη δημιουργικότητά τους, βασικό στοιχείο για κάθε σύγχρονο mixologist. Η πρώτη φάση ήταν αφιερωμένη στη δημιουργία ξεχωριστών συνταγών με βάση το Axia spirit, όπου οι διαγωνιζόμενοι εντυπωσίασαν τους κριτές και το κοινό με μια ποικιλία από signature cocktails, τα οποία ανέδειξαν το μοναδικό flavour profile του extra dry αποστάγματος. Στη δεύτερη φάση οι διαγωνιζόμενοι προκλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα twist του κλασικού highball cocktail, πάντα με βάση το Axia, αλλά με υλικά που θα μπορούσε να βρει κάθε καταναλωτής στο σπίτι του. Οι Sam Gilani, Jack Sotti και Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, άτομα με σημαντική πορεία στον χώρο του bar industry, αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε σχολαστικά κάθε κοκτέιλ με βάση τη γεύση, την παρουσίαση και τη δημιουργικότητά του. Τελικός νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Norbert Drozdowski, bartender του “Rick Stein’s Restaurant” με το μοναδικό κοκτέιλ «Odyssey» το οποίο ταξίδεψε τους κριτές με τη γεύση του. Ο νικητής πέρα από τον τίτλο κέρδισε χρηματικό έπαθλο 500£ και μια συνέντευξη στο γνωστό περιοδικό CLASS MAGAZINE.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την διαγωνιστική διαδικασία, αλλά και να απολαύσουν πρωτότυπες δημιουργίες μέσα από τις οποίες ο κάθε bartender αφηγούνταν μια μοναδική ιστορία. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ακολούθησε βραδινό (πάρτι) Bar Takeover στο Bar In Front Of The Bar, όπου όλοι γιόρτασαν και απόλαυσαν τις δημιουργίες των τριών φιναλίστ.

Αποκλειστικός διανομέας του Axia για την Ελλάδα είναι η Beverage World.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.beverage-world.gr/axia-extra-dry-mastiha/

Σχετικά με τη Beverage World

Η Beverage World, ιδρύθηκε το 2005, με στόχο να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές ποιοτικά προϊόντα και γευστικές προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας και για κάθε περίσταση, καλύπτοντας τις ανάγκες τους στο πλαίσιο της “all around the clock” στρατηγικής της. Το σημερινό portfolio της εταιρείας περιλαμβάνει  κορυφαία προϊόντα που είναι γνωστά παγκοσμίως, όπως Lavazza, Angostura, Appleton Estate, Frangelico, Crodino, AXIA, Mataroa, την Chopin luxury vodka και την Calle 23, την ελληνική craft μπύρα VOREIA και πολλά άλλα.

Σχετικά με τον όμιλο Φώτος Φωτιάδης

Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, με μια ιστορία πέραν των 80 ετών, κατέχει ηγετική́ θέση στην παραγωγή και εμφιάλωση ποτών, στην εμπορία ποτών και άλλων προϊόντων, στην ανάπτυξη γης και στον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία. Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, έχει συνάψει ένα ευρύ δίκτυο απαιτητικών διεθνών συνεργασιών και αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους συνεργάτες εταιρειών κολοσσών παγκοσμίου φήμης, όπως Carlsberg, Diageo, Jose Cuervo, Danone, Gruppo Campari, Moet Hennessy, Osotspa, Lanson, Lavazza, Ασφαλιστικό κολοσσό ΑΧΑ και πολλές άλλες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο