Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΓΑΛΟΤΥΡΙ Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ: Στην κορυφή του κόσμου στα Great Taste Supreme Champion 2023

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΓΑΛΟΤΥΡΙ Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ: Στην κορυφή του κόσμου στα Great Taste Supreme Champion 2023
spot_img

109 Χώρες, 14.195 προϊόντα, μία μόνο θέση στην κορυφή για το Γαλοτύρι ΠΟΠ Ρούσσας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Great Taste Awards, του πιο έγκριτου διαγωνισμού γευσιγνωσίας στον κόσμο,  ένα ελληνικό, παραδοσιακό προϊόν, το Αυθεντικό Γαλοτύρι Π.Ο.Π. Ρούσσας, κατακτά την κορυφή και κερδίζει 3 αστέρια γεύσης, το βραβείο Golden Fork for Greece αλλά και την ύψιστη διάκριση Great Taste Supreme Champion 2023. Μια διάκριση που απονέμεται κάθε χρόνο σε μόνο ένα προϊόν, από τα χιλιάδες τρόφιμα & ποτά που διαγωνίζονται από ολόκληρο τον κόσμο.

Το «καθαρό, φρέσκο ​​και κρεμώδες» Γαλοτύρι αγαπήθηκε από τους κριτές και εντυπωσίασε σε κάθε στάδιο της τυφλής γευσιγνωσίας, κερδίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία.

Η κριτική επιτροπή των Great Taste Awards, αποτελείται από περισσότερους από 500 επαγγελματίες από το χώρο των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων,  σεφ, κριτικών, δημοσιογράφων, αγοραστών μεγάλων αλυσίδων τροφίμων κ.α.  Το έμπειρο αυτό πάνελ, δοκίμασε και ξαναέκρινε όλα τα προϊόντα που κέρδισαν 3 αστέρια γεύσης  ώστε να καθορίσουν τους νικητές του Golden Fork, καθώς και τον μεγάλο νικητή Supreme Champion of Great Taste 2023.

Η ανακοίνωση και απονομή των νικητών, έγινε σε μια λαμπερή εκδήλωση, κατά πολλούς τα “ΟΣΚΑΡ της Γευσιγνωσίας” που σηματοδότησε και τον εορτασμό της 30ης επετείου των βραβείων Great Taste, στο Battersea Arts Centre του Λονδίνου στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ROUSSAS DAIRY,  κ. Αλέξανδρος Μποτός δήλωσε σχετικά: “Η ανώτατη διάκριση για ένα αγαπημένο ελληνικό τυρί, από γάλα μοναδικής γεύσης από αιγοπρόβατα που τρέφονται με την πλούσια χλωρίδα του τόπου μας και φτιαγμένο με την  παραδοσιακή συνταγή των Σαρακατσάνων προγόνων μας, μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας ενθαρρύνει να  συνεχίσουμε με αμείωτο πάθος να παράγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας, και να προωθούμε την Ελληνική Γαστρονομική Παράδοση σε ολόκληρο τον κόσμο.”

Η εταιρεία ROUSSAS DAIRY S.A.

Η γαλακτοβιομηχανία  ΡΟΥΣΣΑΣ είναι μια από τις  μεγαλύτερες τυροκομικές επιχειρήσεις της χώρας , με παγκόσμια εμβέλεια και εξαγωγές που φτάνουν μέχρι και στο 95% της ετήσιας παραγωγής της, στις  ΗΠΑ και τον  Καναδά, την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, την Αυστραλία, την Μέση και Άπω Ανατολή.

Yπήρξε πρωτοπόρος στην παραγωγή βιολογικής φέτας στην Ελλάδα ενώ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας συσκευασμένης φέτας η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε βαρέλια από ξύλο οξιάς

Η ιστορία της ξεκίνησε το 1952, έτος ίδρυσης της από την οικογένεια Ρούσσα. Την   συνταγή για το πραγματικά αυθεντικό Γαλοτύρι ΠΟΠ με την πιο νόστιμη γεύση,  την κληρονόμησε από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, που για δεκαετίες μετακινούνταν με τα κοπάδια τους στα Άγραφα, την Πίνδο και άλλες ορεινές περιοχές της χώρας μας για να βρουν τα καλύτερα βοσκοτόπια.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στον Αλμυρό Μαγνησίας, σε ένα τεχνολογικά υπερ-σύγχρονο εργοστάσιο με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας & υγιεινής πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς.

Σήμερα η εταιρεία Roussas Dairy S.A. προωθεί παγκοσμίως μια σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων τα οποία έχουν βραβευθεί επανειλημμένως και ξεχωρίζουν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις εμπνευσμένες συσκευασίες τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο