ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταGoody’s- Everest: Συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών...

Goody’s- Everest: Συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

[yoast_reading_time]

O Όμιλος Εστίασης Goody’s- Everest συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi) για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Όμιλος GoodysEverest έλαβε την επικύρωση των βραχυπρόθεσμων στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη διεθνή εθελοντική πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi). Πιο συγκεκριμένα, η δέσμευση του Ομίλου Goody’s-Everest έως το 2030 αφορά στη μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών Scope 1 & 2 κατά 42% και τη μείωση των έμμεσων εκπομπών Scope 3 κατά 25%. Παράλληλα, ο Όμιλος δεσμεύτηκε για μείωση κατά 30,3% των εκπομπών από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη γεωργία, τη δασοκομία και άλλες χρήσεις γης (FLAG), και στη διασφάλιση της αποφυγής αποψίλωσης δασών που σχετίζεται με τη δραστηριότητά του, έως το τέλος του 2025.

- Advertisement -

Το Science Based Targets initiative (SBTi) είναι μία διεθνής πρωτοβουλία, η οποία ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη δράση των εταιριών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσα από τη θέσπιση επιστημονικά τεκμηριωμένων στόχων. Οι στόχοι αυτοί ευθυγραμμίζονται με τη Συμφωνία του Παρισιού, που επιδιώκει τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η Ρηνέτα Μήτση, Corporate Affairs & Sustainability Director του Ομίλου Goody’s-Everest, δήλωσε σχετικά: “Ο Όμιλός μας περιλαμβάνεται πλέον στην περιορισμένη λίστα των ελληνικών εταιριών, οι οποίες έχουν θέσει επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους για το κλίμα. Η δέσμευσή μας στο SBTi αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής βιωσιμότητας του Ομίλου μας, στο πλαίσιο της οποίας η διαρκής βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος αποτελεί σημαντική προτεραιότητα».

- Advertisement -

……………………………………………………

Ο Όμιλος Goody’s-Everest είναι ο μεγαλύτερος όμιλος εστίασης στην Ελλάδα, λειτουργώντας και αναπτύσσοντας μερικά από τα πλέον δυναμικά σήματα στον κλάδο της εστίασης, όπως τα Goody’s Burger House, everest, Flocafé Espresso Room & La Pasteria. Τα σήματα του Ομίλου διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων με ξεχωριστό γευστικό αποτύπωμα και προσφέρουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες πελάτες, σε περισσότερα από 560 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Όμιλος διαθέτει επίσης 2 σύγχρονες εταιρίες παραγωγής φαγητού, την Hellenic Catering και την Olympic Catering, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης έργων μαζικής σίτισης και in-flight catering. Μέσω της δραστηριότητάς του ο Όμιλος υποστηρίζει άμεσα ή έμμεσα περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, συνεισφέροντας έμπρακτα στην Ελληνική οικονομία.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπορεί το οξυζενέ να αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας του κοτόπουλου;

Νέα μελέτη εξετάζει τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου για τη μείωση επικίνδυνων μικροβίων στο κρέας πουλερικών

Κόκκινος συναγερμός για τον Ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική: 23 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα και 6 νεκροί (πίνακες)

Ραγδαία αύξηση μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφει ο ΕΟΔΥ – 54 ασθενείς εμφάνισαν προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, ενώ 20 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 8 σε ΜΕΘ

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.