Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει τους τοπικούς παραγωγούς με στρατηγικές συνεργασίες σε όλη την Κρήτη

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΗ ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει τους τοπικούς παραγωγούς με στρατηγικές συνεργασίες σε όλη την Κρήτη
spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εστιάζει στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και στην ανάπτυξη της αγροτικής, κτηνοτροφικής παραγωγής και αλιείας, με το 80% των συνεργατών της να είναι τοπικοί παραγωγοί, για να προσφέρει ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές. Ένα σπουδαίο παράδειγμα είναι η Κρήτη, που αποτελεί μία από τις περιοχές της Ελλάδας όπου το δίκτυο συνεργαζόμενων τοπικών παραγωγών της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ιδιαίτερα ισχυρό, με πολύτιμους συνεργάτες και τοπικά προϊόντα.

Το δίκτυο της ΑΒ στην Κρήτη

Στην Κρήτη,  η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει συνολικά 15 καταστήματα (εκ των οποίων τα 3 είναι franchise). Mεταξύ αυτών, είναι και το νέο κατάστημα στην Χερσόνησο Ηρακλείου, το οποίο εκτείνεται σε 1.100 τ.μ. Όλο το δίκτυο στην περιοχή εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πελάτες, προωθώντας τα τοπικά προϊόντα και την αγνότητα που προσφέρει η κρητική γη και ενισχύοντας την οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

Οι στρατηγικές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς στην Κρήτη

Οι στρατηγικές συνεργασίες αποτελούν το 8% των ετήσιων πωλήσεων για την ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ στόχος είναι μέσα στο 2025, το δίκτυο των τοπικών παραγωγών να διευρυνθεί και από 64 παραγωγούς, να ανέλθει στους 80.

Η συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την KRIVEK ξεκίνησε το 2009 και αφορά στην προμήθεια κρεάτων, ψαριών και αλιευμάτων, τόσο νωπών όσο και κατεψυγμένων, για τα καταστήματα της ΑΒ στην Κρήτη αλλά και πανελλαδικά. Οι δραστηριότητες του κρητικού ομίλου εταιρειών KRIVEK εκτείνονται από την παραγωγή κρέατος και αλιευμάτων έως το εμπόριο και τη διανομή τροφίμων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο όμιλος, ο οποίος έχει πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, ενώ περιλαμβάνει την παραγωγή νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων (KRIVEK QUALITY MEAT), καθώς και κατεψυγμένων αλιευμάτων (VIRA).

Με εμπειρία 50 ετών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανωγείων δραστηριοποιείται στην επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως η γραβιέρα Κρήτης και το Ανθότυρο ξηρό. Η αποκλειστική συνεργασία του Συνεταιρισμού με την ΑΒ Βασιλόπουλος ξεκίνησε τον Μάιο του 2024 και αφορά στην πανελλαδική διάθεση της Γραβιέρας Κρήτης Π.Ο.Π. «Τα Ανώγεια» και το τοπικό Ανθότυρο Ξηρό «Τα Ανώγεια».

Η εταιρεία Amari, στις κοιλάδες και τους λόφους του Αμαρίου, παράγει εξαιρετικής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα από γάλα αιγοπροβάτων ελευθέρας βοσκής. Συνδυάζοντας την τέχνη της τυροκομίας με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, η Amari προσφέρει προϊόντα που τιμούν την κρητική παράδοση και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς. Η εταιρεία συνεργάζεται με την ΑΒ Βασιλόπουλος στην προμήθεια μυζήθρας, γραβιέρας και ανθότυρου.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεταιμε 64 προμηθευτές σε όλη την Κρήτη, παρέχοντας 345 εκλεκτά τοπικά προϊόντα σε πολλές βασικές κατηγορίες, όπωςφρούτα και λαχανικά, κρέας,  γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, κρασιά, αφεψήματα και παρθένο ελαιόλαδο. Επίσης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προϊοντικές προδιαγραφές και την καινοτομία ως προς τη συσκευασία, αλλά κυρίως στην ποιότητα των προϊόντων που παρέχονται σε ανταγωνιστικές τιμές.

Μέσω των συνεργασιών της, η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και την ελληνική οικονομία, προσφέροντας πρόσβαση σε όλους σε φρέσκα και αυθεντικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Hub στην Σίνδο, μέσω του οποίου η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεται με παραγωγούς, καλύπτοντας την εγχώρια αγορά στην κατηγορία φρούτων και λαχανικών ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί εξαγωγές στην Σερβία, την Ρουμανία και την Τσεχία.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο