Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Detrop Boutique: Τιμώμενος δήμος ο Πύργος Ηλείας για τα προϊόντα του

ΑρχικήΝέαDetrop Boutique: Τιμώμενος δήμος ο Πύργος Ηλείας για τα προϊόντα του
spot_img

Η διατροφική παράδοση και τα υψηλής ποιότητας διεθνώς αναγνωρισμένα τρόφιμα, που παράγονται στον Δήμο Πύργου Ηλείας, αποτέλεσαν το πλαίσιο, προκειμένου να αναδειχθεί ως ο Τιμώμενος Δήμος στην 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Detrop Boutique, η οποία πραγματοποιείται 2-4 Απριλίου 2022 στο εκθεσιακό και συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή του Δήμου Πύργου Ηλείας ως Τιμώμενου Δήμου επισφραγίστηκε πρόσφατα σε συνάντηση της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo με τον δήμαρχο Πύργου, κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.

Ο Δήμος Πύργου (και ο Νομός Ηλείας γενικότερα), είναι ένας διατροφικά “ευλογημένος” τόπος, που παράγει αναρίθμητα προϊόντα βασικής διατροφής καλύπτοντας μεγάλο μέρος αναγκών της χώρας και όχι μόνο, καθώς κάθε χρόνο οι εξαγωγές του στο εξωτερικό σε πολλά προϊόντα, σημειώνουν αύξηση.

Διαθέτει μια πολύ πλούσια και εύφορη γη, όπου παράγονται υψηλής ποιότητας προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, σταφίδα, ελιές, τυροκομικά, ζυμαρικά, ντομάτα, εσπεριδοειδή, κηπευτικά και «στο περίπτερό του», όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της 30ής Detrop Boutique, «θα συμμετάσχουν πολλές επιχειρήσεις μεταποίησης, οι οποίες παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με Π.Ο.Π. που τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά, αλλά και το εξωτερικό. Η φιλοσοφία που διατρέχει το σύνολο της παραγωγής τροφίμων στον Δήμο Πύργου συνάδει απόλυτα με το πνεύμα, που διέπει την Detrop Boutique και εστιάζει στην ανάδειξη των καλύτερων delicatessen προϊόντων, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών».

Η μεσογειακή διατροφή, η αειφορία και η βιώσιμη διαχείριση της γης για την παραγωγή τροφίμων με διεθνείς “περγαμηνές” βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών. Η Detrop Boutique πραγματοποιείται παράλληλα με την Έκθεση Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Artozyma.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο