Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανακαλούνται παγωτά Häagen-Dazs λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανακαλούνται παγωτά Häagen-Dazs λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου
spot_img

Η πρώτη ανάκληση ανακοινώθηκε από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, ενώ εχθές αργά το βράδυ, και η Ιρλανδία ενημέρωσε επίσης για ανάκληση 2 παγωτών της δημοφιλούς εταιρείας.

Η General Mills New Zealand Ltd ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες της μάρκας Häagen-Dazs Classic Collection Mini Cups Ice Cream λόγω επιμόλυνσης από αιθυλενοξείδιο.

Το προϊόν που ανακαλείται είναι το παγωτό Häagen-Dazs brand Classic Collection Mini Cups (4x95mL). Ανακαλούνται όλες οι ημερομηνίες λήξης από 04.07.2022 έως (συμπεριλαμβανομένης) της 21.07.2023.

Τα παγωτά αυτά εισάγονται από τη Γαλλία και διακινούνται στη Νέα Ζηλανδία από τις αλυσίδες Pak’n Save, New World, Four Square, και Gilmours stores. Το επηρεαζόμενο προϊόν δεν πρέπει να καταναλώνεται. Οι πελάτες θα πρέπει να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Αργά εχθές το βράδυ, και η Ιρλανδική Αρχή για της Ασφάλειας Τροφίμων εξέδωσε ειδοποίηση ανάκλησης, για τα προϊόντα Haagen-Dazs Vanilla Tub και Vanilla Collection Ice Cream λόγω της παρουσίας του μη εγκεκριμένου φυτοφαρμάκου οξειδίου του αιθυλενίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανακαλούνται όλες οι ημερομηνίες λήξης πριν από τις 21 Μαΐου 2023, συμπεριλαμβανομένης.

Το αιθυλενοξείδιο χρησιμοποιείται ως υποκαπνιστικό για τον έλεγχο των εντόμων, των καλουπιών και των παθογόνων παραγόντων μετά τη συγκομιδή, σε μια ποικιλία τροφίμων.

Είναι ένα φυτοφάρμακο που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε τρόφιμα που πωλούνται στην ΕΕ, αλλά έχει εγκριθεί για χρήση από άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Η χρήση του οξειδίου του αιθυλενίου στα τρόφιμα καταργείται σταδιακά παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Ζηλανδίας. Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας αναφέρουν πως λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σε οξειδίο του αιθυλενίου, ο οξύς κίνδυνος για την ασφάλεια των τροφίμων είναι χαμηλός και για να είναι ανησυχητικός ο κίνδυνος, η έκθεση στην ουσία πρέπει να είναι συνεχής, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο