Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: ανάκληση αχιβάδων – φόβοι για Clostrodium botulinum

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: ανάκληση αχιβάδων - φόβοι για Clostrodium botulinum
spot_img

Σύμφωνα χθεσινή ανακοίνωση, η εταιρεία Moncton Fish Market Ltd. με έδρα τον Καναδά ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό πως το εμπορικό σήμα “La” Stimpson’s Surf Clams (Spisula solidissima) ανακλήθηκε λόγω πιθανής παρουσίας επικίνδυνων βακτηρίων.

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται από την αγορά τα προϊόντα αυτά τα οποία είναι επεξεργασμένα και κονσερβοποιημένα, που προσφέρθηκαν για πώληση χωρίς ψύξη, επειδή το προϊόν μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη του Clostridium botulinum.

- Advertisement -

Η ανάκληση αυτή προκλήθηκε από τις δραστηριότητες επιθεώρησης της Καναδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Τροφίμων.

Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες που να σχετίζονται με την κατανάλωση αυτού του προϊόντος.

Πηγή: CFIA
Πηγή: CFIA

Το ανακαλούμενο προϊόν έχει πωληθεί στην ψαραγορά του Moncton.

Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με βοτουλινική τοξίνη μπορεί να μην φαίνονται ή να μη μυρίζουν σαν χαλασμένα, αλλά μπορούν ακόμα να προκαλέσουν ασθένεια. Τα συμπτώματα στους ενήλικες μπορεί να περιλαμβάνουν παράλυση του προσώπου ή απώλεια της έκφρασης του προσώπου, δυσκολία στην κατάποση, βλεφαρίδες που πέφτουν, θολή ή διπλή όραση, δυσκολία στην ομιλία, συμπεριλαμβανομένης της δυσφήμησης της ομιλίας και αλλαγή στον ήχο της φωνής, συμπεριλαμβανομένης της βραχνάδας. Τα συμπτώματα της τροφιμογενούς αλλαντίασης στα παιδιά μπορεί να περιλαμβάνουν δυσκολία στην κατάποση, δυσκολία ομιλίας, γενικευμένη αδυναμία και παράλυση. Σε όλες τις περιπτώσεις, η αλλαντίαση δεν προκαλεί πυρετό. Σε σοβαρές περιπτώσεις ασθένειας, οι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν.

Νωρίτερα, το Δεκέμβριο, η ίδια εταιρεία προχώρησε σε άλλη μια ανάκληση του ίδιου προϊόντος και για τον ίδιο λόγο. Οι Καναδικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα