Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Η Lidl ανακαλεί gluten free πουτίγκες λόγω… παρουσίας γλουτένης

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Η Lidl ανακαλεί gluten free πουτίγκες λόγω... παρουσίας γλουτένης
spot_img

Προϊόντα της Lidl που αναφέρουν ότι είναι gluten free, βρέθηκε να έχουν παρουσία γλουτένης, κάτι που θέτει σε κίνδυνο συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών.

Η Lidl στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακαλεί προϊόντα μαύρης πουτίγκας που επισημαίνονται ως “gluten free”, διότι βρέθηκαν να περιέχουν γλουτένη, η οποία δεν αναφέρεται στην ετικέτα.

Ανακαλεί επίσης την το αντίστοιχο προϊόν της λευκής πουτίγκας, ως προληπτικό μέτρο, καθώς μπορεί και αυτό να περιέχει γλουτένη.

Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα αποτελούν πιθανό κίνδυνο για την υγεία οποιουδήποτε έχει αλλεργία ή δυσανεξία στη γλουτένη.

Τα ανακαλούμενα προϊόντα είναι:

  • Just Free Gluten Free Black Pudding σε συσκευασία των 260g Batch code 041-22 και τελική ημερομηνία ανάλωσης την 20η Μαΐου 2022.
  • Just Free Gluten Free White Pudding σε συσκευασία των 260g Batch code 041-22 και τελική ημερομηνία ανάλωσης την 20η Μαΐου 2022.

Όπως αναφέρει η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, αυτά τα προϊόντα περιέχουν ή μπορεί να περιέχουν γλουτένη καθιστώντας τα πιθανό κίνδυνο για την υγεία για οποιονδήποτε έχει αλλεργία ή δυσανεξία στη γλουτένη.

Τα μέτρα που έλαβε η εταιρεία Lidl NI ανακαλούν τα παραπάνω προϊόντα από τους πελάτες και θα επικοινωνήσει με τους σχετικούς οργανισμούς υποστήριξης αλλεργίας, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα μέλη τους για την ανάκληση. Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει ανακοίνωση στα σημεία πώλησης για να ενημερώσει τους πελάτες της. Αυτές οι ειδοποιήσεις εξηγούν στους πελάτες γιατί τα προϊόντα ανακαλούνται και τους λένε τι να κάνουν εάν τα έχουν αγοράσει.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα