Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
27.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Η Lidl ανακαλεί gluten free πουτίγκες λόγω… παρουσίας γλουτένης

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Η Lidl ανακαλεί gluten free πουτίγκες λόγω... παρουσίας γλουτένης
spot_img

Προϊόντα της Lidl που αναφέρουν ότι είναι gluten free, βρέθηκε να έχουν παρουσία γλουτένης, κάτι που θέτει σε κίνδυνο συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών.

Η Lidl στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακαλεί προϊόντα μαύρης πουτίγκας που επισημαίνονται ως “gluten free”, διότι βρέθηκαν να περιέχουν γλουτένη, η οποία δεν αναφέρεται στην ετικέτα.

Ανακαλεί επίσης την το αντίστοιχο προϊόν της λευκής πουτίγκας, ως προληπτικό μέτρο, καθώς μπορεί και αυτό να περιέχει γλουτένη.

Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα αποτελούν πιθανό κίνδυνο για την υγεία οποιουδήποτε έχει αλλεργία ή δυσανεξία στη γλουτένη.

Τα ανακαλούμενα προϊόντα είναι:

  • Just Free Gluten Free Black Pudding σε συσκευασία των 260g Batch code 041-22 και τελική ημερομηνία ανάλωσης την 20η Μαΐου 2022.
  • Just Free Gluten Free White Pudding σε συσκευασία των 260g Batch code 041-22 και τελική ημερομηνία ανάλωσης την 20η Μαΐου 2022.

Όπως αναφέρει η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, αυτά τα προϊόντα περιέχουν ή μπορεί να περιέχουν γλουτένη καθιστώντας τα πιθανό κίνδυνο για την υγεία για οποιονδήποτε έχει αλλεργία ή δυσανεξία στη γλουτένη.

Τα μέτρα που έλαβε η εταιρεία Lidl NI ανακαλούν τα παραπάνω προϊόντα από τους πελάτες και θα επικοινωνήσει με τους σχετικούς οργανισμούς υποστήριξης αλλεργίας, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα μέλη τους για την ανάκληση. Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει ανακοίνωση στα σημεία πώλησης για να ενημερώσει τους πελάτες της. Αυτές οι ειδοποιήσεις εξηγούν στους πελάτες γιατί τα προϊόντα ανακαλούνται και τους λένε τι να κάνουν εάν τα έχουν αγοράσει.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

39χρονη vegan καταδικάστηκε για φόνο – Το μωρό της πέθανε από την πείνα καθώς έτρωγε μόνο λαχανικά

Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. 

Η Γαλλία η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που απαγορεύει τον όρο “κρέας” στα φυτικά τρόφιμα

Σε αγώνα δρόμου οι εταιρείες για να "βαφτίσουν" φυτικά προϊόντα -υποκατάστατα κρέατος ή ψαριού- καθώς δεν μπορούν να έχουν στην ετικέτα τον όρο κρέας ή ψάρι - Παραμένει ως έχει το Burger

ΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d

Ανιχνεύτηκε σε υψηλά επίπεδα η ουσία Chlorane στην πρώτη ύλη μπιζελιού που χρησιμοποιείται στα φυτικά επιδόρπια της ΔΩΔΩΝΗ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα