Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται chips λόγω παρουσίας αλκαλοειδών τροπανίου

ΑρχικήΝέαΑνακαλούνται chips λόγω παρουσίας αλκαλοειδών τροπανίου
spot_img

Οι αρχές του Λουξεμβούργου για την ασφάλεια των τροφίμων ανακαλούν προϊόντα chips στα οποία εντοπίστηκαν αλκαλοειδή τροπανίου.

Τα chips που ανακαλούνται στο Λουξεμβούργο λόγω της παρουσίας αλκαλοειδών τροπανίου, είναι:

  • Alnatura Mais Chips Natur σε συσκευασία των 125 g με ημερομηνία λήξης: 15/08/2022
  • Alnatura Mais Chips Paprika σε συσκευασία των 125 g με ημερομηνία λήξης: 10/08/2022 και 17/08/2022

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, αναφέρει πως οι ανακλήσεις έχουν την έννοια της προληπτικής προστασίας των καταναλωτών. Τα εμπορικά προϊόντα έχουν ήδη αποσυρθεί από τα ράφια.

Συμβουλεύονται οι καταναλωτές επιστρέψουν τα προϊόντα προς αντικατάσταση.

Τα αλκαλοειδή τροπανίου, είναι φυσικά συστατικά ορισμένων φυτών που αναπτύσσονται ως τα λεγόμενα βότανα μελισσών σε καλλιέργειες δημητριακών. Στην περίπτωση των δημητριακών, τα συστατικά αυτών των φυτών μπορούν να ενσωματωθούν στα τρόφιμα

Τα αλκαλοειδή τροπανίου, δεν έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση, ωστόσο, μπορούν να οδηγήσουν σε προσωρινές βλάβες της υγείας, με συμπτώματα όπως η ναυτία, η υπνηλία και ο πονοκεφάλους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα