ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑπάτη Τροφίμων: Καταδίκη για «πλαστή»  μαρμελάδα

Απάτη Τροφίμων: Καταδίκη για «πλαστή»  μαρμελάδα

2 λεπτά ανάγνωσης

Στο δικαστήριο δύο αδέλφια στη Βρετανία, για παραβίαση της νομοθεσίας περί εμπορικών σημάτων και υγιεινής των τροφίμων.

Δύο αδέλφια στη Βρετανία βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και καταδικάστηκαν για παραβίαση της νομοθεσίας περί εμπορικών σημάτων και υγιεινής των τροφίμων. Οι Mohammed και ο Irfan Patel, σύμφωνα με το BBC, πούλησαν περισσότερα από 6.000 βάζα σάλτσα cranberry, για να μοιάζουν με τη βιολογική μάρκα Abel & Cole.

- Advertisement -

Η ιστορία ξεκίνησε το 2020 όταν η Abel & Cole ενημερώθηκε για την απάτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες  είχαν πουλήσει τα πλαστά προϊόντα σε πολλές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης μιας που αγόρασε περισσότερα από 1.000 βάζα για 1.742 £. Αρχικά οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι αγόρασαν τα προϊόντα από άλλη εταιρεία, όπως αποδείχθηκε όμως, το τιμολόγιο που παρουσίασαν ήταν πλαστό.

Όταν οι αρχές έκαναν έλεγχο στην εταιρεία των δύο αδελφών στο Bretton Park, διαπίστωσαν ότι δεν ήταν εγγεγραμμένη ως προμηθευτής τροφίμων και δεν διέθετε τεκμηρίωση για τη διενέργεια διαδικασιών ασφάλειας τροφίμων. Πενήντα παλέτες τροφίμων που βρέθηκαν στη μονάδα αξίας 8000 λίρες καταστράφηκαν..

- Advertisement -

Και οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν ένοχοι για δύο αδικήματα βάσει του νόμου περί εμπορικών σημάτων και τρία αδικήματα βάσει του νόμου για την ασφάλεια των τροφίμων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με δύο νεκρούς και 109 κρούσματα: Επιβεβαιώθηκε το μολυσμένο τρόφιμο

Νέα επίσημη ανακοίνωση ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή έρευνα για την επιδημία Salmonella Bovismorbificans.

Στην Ελλάδα και σε άλλες 35 χώρες αλλοιωμένα προϊόντα με ρυζογκοφρέτες – Ευρωπαϊκός συναγερμός για δημοφιλή μάρκα (φωτο)

Το RASFF προειδοποιεί για στιγμιαία προϊόντα ρυζιού που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

Ελλάδα: Νέος νόμος για τους καταναλωτές – Τέλος σε greenwashing και ισχυρισμούς και δικαίωμα στην επισκευή

Ο νέος νόμος για την ενδυνάμωση των καταναλωτών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστασία από τις αθέμιτες πρακτικές και το greenwashing, δικαίωμα στην επισκευή και καλύτερη ενημέρωση για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις.