ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔίχρονο αγόρι διαγνώστηκε με ίωση και κατέληξε με νεφρική ανεπάρκεια - Είχε...

Δίχρονο αγόρι διαγνώστηκε με ίωση και κατέληξε με νεφρική ανεπάρκεια – Είχε μολυνθεί από E. Coli

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο μικρούλης παρουσίαζε σοβαρή διάρροια και έμετο και ο παιδίατρος διέγνωσε αρχικά κοινή ίωση.

Ο δίχρονος Hayden από το Grants Pass του Όρεγκον νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη από E. Coli που έχει εξελιχθεί σε Αιμολυτικό Ουραιμικό Σύνδρομο (HUS), προκαλώντας οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

- Advertisement -

Αν και σπάνιο, το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί ως επιπλοκή μιας λοίμωξης από E. coli. Το HUS επηρεάζει κυρίως τα νεφρά και τις λειτουργίες πήξης του αίματος στο ανθρώπινο σώμα. Εμφανίζεται όταν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία υποστούν βλάβη και φλεγμονή, οδηγώντας στο σχηματισμό θρόμβων σε όλο το σώμα. Αυτοί οι θρόμβοι μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο σε ζωτικά όργανα, όπως τα νεφρά, οδηγώντας σε απειλητική για τη ζωή νεφρική ανεπάρκεια.

Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο HUS.

- Advertisement -

Ο μικρούλης παρουσίαζε σοβαρή διάρροια και έμετο και ο παιδίατρος διέγνωσε αρχικά τα συμπτώματα του Hayden ως κοινή ίωση. Αμέσως μετά, η κατάστασή του επιδεινώθηκε δραματικά. «Άρχισε να κάνει εμετό με αίμα. Το μετέφερα στο κέντρο υγείας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα νεφρά του παρουσίαζαν βλάβη», είπε η μητέρα του, Lara Lehman.

Η κατάσταση χειροτέρευσε καθώς οι έντονες καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν την αεροπορική μεταφορά του Χέιντεν σε νοσοκομείο στο Πόρτλαντ. Η οικογένεια χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν έξι ώρες για να μπορέσει να μεταφερθεί. Αμέσως υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση για να βοηθηθεί η λειτουργία των νεφρών. 

Ο Χέιντεν αναμένεται να συνεχίσει με αρκετές εβδομάδες αιμοκάθαρσης στην παιδιατρική ΜΕΘ του Πόρτλαντ.

Είναι ενδιαφέρον ότι η πηγή της μόλυνσης δεν ήταν τροφιμογενής, αλλά προήλθε από το έδαφος, όπου συχνά το χώμα είναι μολυσμένο από την κακή ποιότητα του νερού και τα περιττώματα ζώων.  

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.