Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Αγωγή κατά τυροκομείου που δηλητηρίασε σολομούς και πέστροφες με απόβλητα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: Αγωγή κατά τυροκομείου που δηλητηρίασε σολομούς και πέστροφες με απόβλητα
spot_img

Ένα τυροκομείο στην Κορνουάλη κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε πολλά ψάρια ρυπαίνοντας με τα απόβλητα της εγκατάστασης, παρακείμενο ποταμό στον οποίο ζουν μεταξύ άλλων, πληθυσμοί σολομού και πέστροφας.

Στην υπόθεση, η οποία προσήχθη στο δικαστήριο από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η εταιρεία Dairy Crest, η οποία εμπορεύεται με την επωνυμία Saputo Dairy UK, παραδέχτηκε 21 περιστατικά ρύπανσης και παραβιάσεις αδειών που έχουν λάβει χώρα από το 2016 στην τοποθεσία Davidstow Creamery στη Βόρεια Κορνουάλη.

Τα περιστατικά ρύπανσης στον ποταμό Inny φέρεται να οδήγησαν σε θανάτωση ψαριών το 2016 και το 2018.

Η εταιρεία, η οποία είναι παραγωγός βρετανικών εμπορικών σημάτων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του Cathedral City, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου Truro Crown Court την περασμένη Παρασκευή.

Ένας εκπρόσωπος της EA είπε πως η Dairy Crest Ltd έχει δηλώσει ένοχη για 21 κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν περιστατικά ρύπανσης και οσμής και παραβιάσεις αδειών που οδήγησαν σε θανάτωση ψαριών στην τοποθεσία Davidstow Creamery στην Κορνουάλη το 2016 και το 2018. Η ακρόαση της ποινής θα πραγματοποιηθεί το 2022.  

Η εταιρεία έχει ζητήσει συγγνώμη από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και τα μέλη του
κοινού που επηρεάστηκαν και όπως δήλωσαν στελέχη της έχει ξεκινήσει έργα για να διορθώσει τα ζητήματα με τα οποία σχετίζεται η δίωξη. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο