ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: Αγωγή κατά τυροκομείου που δηλητηρίασε σολομούς και πέστροφες με απόβλητα

Διεθνή: Αγωγή κατά τυροκομείου που δηλητηρίασε σολομούς και πέστροφες με απόβλητα

1 λεπτά ανάγνωσης

Ένα τυροκομείο στην Κορνουάλη κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε πολλά ψάρια ρυπαίνοντας με τα απόβλητα της εγκατάστασης, παρακείμενο ποταμό στον οποίο ζουν μεταξύ άλλων, πληθυσμοί σολομού και πέστροφας.

Στην υπόθεση, η οποία προσήχθη στο δικαστήριο από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η εταιρεία Dairy Crest, η οποία εμπορεύεται με την επωνυμία Saputo Dairy UK, παραδέχτηκε 21 περιστατικά ρύπανσης και παραβιάσεις αδειών που έχουν λάβει χώρα από το 2016 στην τοποθεσία Davidstow Creamery στη Βόρεια Κορνουάλη.

- Advertisement -

Τα περιστατικά ρύπανσης στον ποταμό Inny φέρεται να οδήγησαν σε θανάτωση ψαριών το 2016 και το 2018.

Η εταιρεία, η οποία είναι παραγωγός βρετανικών εμπορικών σημάτων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του Cathedral City, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου Truro Crown Court την περασμένη Παρασκευή.

- Advertisement -

Ένας εκπρόσωπος της EA είπε πως η Dairy Crest Ltd έχει δηλώσει ένοχη για 21 κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν περιστατικά ρύπανσης και οσμής και παραβιάσεις αδειών που οδήγησαν σε θανάτωση ψαριών στην τοποθεσία Davidstow Creamery στην Κορνουάλη το 2016 και το 2018. Η ακρόαση της ποινής θα πραγματοποιηθεί το 2022.  

Η εταιρεία έχει ζητήσει συγγνώμη από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και τα μέλη του
κοινού που επηρεάστηκαν και όπως δήλωσαν στελέχη της έχει ξεκινήσει έργα για να διορθώσει τα ζητήματα με τα οποία σχετίζεται η δίωξη. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Είναι τελικά το γλυκαντικό ασπαρτάμη καρκινογόνο; Δημοσιεύτηκε η γνωμοδότηση της EFSA προκαλώντας αντιδράσεις

Η νέα επιστημονική αξιολόγηση για την ασπαρτάμη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία