ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανακαλούνται βιολογικά κολοκυθάκια λόγω πιθανού κινδύνου για την υγεία

Διεθνή: Ανακαλούνται βιολογικά κολοκυθάκια λόγω πιθανού κινδύνου για την υγεία

1 λεπτά ανάγνωσης

Η εταιρεία World Variety Produce, Inc. με έδρα το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ανακαλεί συγκεκριμένη παρτίδα βιολογικών κολοκυθιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του FDA, υπάρχει η πιθανότητα να έχει επιμολυνθεί με Salmonella, έναν μικροοργανισμό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές – και μερικές φορές θανατηφόρες – λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμους ή ηλικιωμένους ανθρώπους, και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

- Advertisement -

Αυτή η ανάκληση ξεκίνησε επειδή η παρτίδα εισαγόμενων βιολογικών κολοκυθιών βρέθηκε θετική σε  Salmonella ως αποτέλεσμα μιας δειγματοληψίας ρουτίνας του FDA.

Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί με Salmonella συχνά βιώνουν πυρετό, διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος.

- Advertisement -

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μόλυνση με  Salmonella μπορεί να να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να οδηγήσει τον οργανισμό σε σοβαρές ασθένειες, όπως αρτηριακές λοιμώξεις (π.χ. μολυσμένο ανεύρυσμα), ενδοκαρδίτιδα και αρθρίτιδα.

Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες μέχρι σήμερα.

- Advertisement -

Τα βιολογικά κολοκυθάκια marketside διανεμήθηκαν μέσω επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής Walmart στην Αριζόνα, το Αρκάνσας, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, την Αϊόβα, το Κάνσας, το Κεντάκι, τη Λουιζιάνα, το Μίσιγκαν, τη Μινεσότα, το Μισισιπί, το Μιζούρι, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια Ντακότα, την Οκλαχόμα, τη Νότια Ντακότα, το Τέξας και το Ουισκόνσιν.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.