ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: Κίνδυνος εγκαυμάτων από οικιακή συσκευή της General Electric - Μαζική ανάκληση

Διεθνή: Κίνδυνος εγκαυμάτων από οικιακή συσκευή της General Electric – Μαζική ανάκληση

2 λεπτά ανάγνωσης

Η General Electric Appliances, ανακάλεσε 11.000 ηλεκτρικές εστίες λόγω κινδύνου εγκαυμάτων.

 Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ έχει ανακαλέσει περίπου 11.000 ηλεκτρικές εστίες της General Electric. Ο λόγος είναι πως οι εστίες μπορούν να παραμείνουν αναμμένες μετά τη χρήση της συσκευής. λόγω «κακώς ευθυγραμμισμένων κουμπιών και σπασμένων εξαρτημάτων κουμπιών που μπορεί να υπάρχουν στις κατασκευασμένες μονάδες», σύμφωνα με την επιτροπή ασφαλείας. 

- Advertisement -

Το εν λόγω προϊόν που ανακλήθηκε, ταξινομημένο ως JP3030, κατασκευάστηκε μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2022 και στη συνέχεια πωλήθηκε σε μεγάλα καταστήματα σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Best Buy, Lowe’s και The Home Depot έως τον Ιούλιο του 2023. 

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από τότε που τέθηκε σε ισχύ η ανάκληση, αλλά 83 περιστατικά ενός καυστήρα που δεν ρυθμίζει με ακρίβεια τη θερμοκρασία ή η εστία παραμένει αναμμένη μετά το γύρισμα του κουμπιού στη θέση απενεργοποίησης, ήταν τα ζητήματα που αναφέρθηκαν στην επιτροπή.

- Advertisement -

Η CPSC συμβουλεύει τους καταναλωτές όταν δεν τη χρησιμοποιούν να απενεργοποιούν τη μονάδα με τον διακόπτη κυκλώματος και να μην αφήνουν εύφλεκτα υλικά ή άδεια σκεύη πάνω ή κοντά στην εστία. Στις πληγείσες μονάδες, ο καυστήρας μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία μετά τη χρήση ακόμη και μετά τη στροφή στη θέση “off”. Σε αυτήν την περίπτωση, η ενδεικτική λυχνία «On» δεν θα ανάψει, αλλά η λυχνία «Hot Cooktop» που αντιστοιχεί στον καυστήρα θα παραμείνει αναμμένη μέχρι να απενεργοποιηθεί η τροφοδοσία της εστίας από τον διακόπτη.

Για σειριακούς αριθμούς και μοντέλο μπείτε στον ιστότοπο της CPSC. 

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μετά τα κρούσματα σαλμονέλωσης στη Λαμία: Οι “γκρίζες ζώνες” και το παράδοξο της νομοθεσίας για τη Salmonella στο κοτόπουλο – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης εξηγεί τις διαφορές στα μικροβιολογικά κριτήρια για τη Salmonella στο κοτόπουλο και το παράδοξο του Κανονισμού 2073/2005.

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.