ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓρίπη των πτηνών: Θανατώθηκαν δεκάδες χιλιάδες πτηνά στη Σουηδία

Γρίπη των πτηνών: Θανατώθηκαν δεκάδες χιλιάδες πτηνά στη Σουηδία

1 λεπτά ανάγνωσης

Η5Ν1 εντοπίστηκε σε πτηνοτροφείο της νότιας Σουηδίας.

Το εξαιρετικά παθογόνο στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε πτηνοτροφείο της νότιας Σουηδίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (WOAH).

- Advertisement -

Ο ιός σκότωσε 1.137 πτηνά, ενώ άλλα 23.598 θανατώθηκαν κατόπιν υπόδειξης των υγειονομικών αρχών, ανέφερε ο WOAH επικαλούμενος στοιχεία της σουηδικής κυβέρνησης.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.