Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Βρετανίδα καλλιτέχνης που φτιάχνει προτομές από… σούσι!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Βρετανίδα καλλιτέχνης που φτιάχνει προτομές από... σούσι!
spot_img

Η 45χρονη Βρετανίδα καλλιτέχνης τροφίμων Michelle Wibowo χρειάζεται περίπου 120 ώρες για να δημιουργήσει το γλυπτό κάποιου διάσημου αστέρα, σε μέγεθος γκρέιπφρουτ, με πρώτες ύλες από την ιαπωνική κουζίνα όπως το ρύζι, τον σολομό και το τζίντζερ τουρσί. Τα έργα της περιλαμβάνουν τις προτομές του Σερ Elton John, του Άγγλου τραγουδιστή και συνθέτη Ed Sheeran, του ηθοποιού Benedict Cumberbatch και των άσων του ποδοσφαίρου Bukayo Saka και Harry Kane.

Οι ασυνήθιστες δημιουργίες της εκτέθηκαν στη γκαλερί CasildArt στο Λονδίνο στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ιαπωνική μάρκα τροφίμων Yutaka και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σούσι.

“Έχω συνηθίσει να δημιουργώ γλυπτά από αντισυμβατικά υλικά, αλλά το να δουλεύω με υλικά σούσι ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό ακόμη και για εμένα!” δήλωσε η Wibowo.

“Ήταν πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις πόσα υλικά υπάρχουν για την παρασκευή σούσι και πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία περίπλοκων λεπτομερειών για το πρόσωπο και τα μαλλιά, συμπλήρωσε.

Κάθε μία από τις βρετανικές διασημότητες αναβαπτίστηκε, με βάση τα υλικά σούσι – σε Eelton John, Edamame Sheeran και Benedict Cucumberbatch!

Ο Ken Furukawa, διευθύνων σύμβουλος της Tazaki Foods, κορυφαίου ιαπωνικού εισαγωγέα και κατασκευαστή τροφίμων, στον οποίο ανήκει το εμπορικό σήμα Yutaka, δήλωσε: “Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια έκθεση που να εξυμνεί την ποικιλομορφία και τη δημιουργικότητα της ιαπωνικής κουζίνας και να σας εμπνέει να είστε περιπετειώδεις στο σπίτι και στην κουζίνα!”

Πηγή: cnn travel

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο