Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Προς αναστολή οι εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗΠΑ: Προς αναστολή οι εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία
spot_img

Λόγω κρουσμάτων σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας και καθυστερήσεων στην ενημέρωση.

Πριν από λίγες ημέρες (24 Φεβρουαρίου) η Βραζιλία ανέστειλε τις εξαγωγές βοδινού κρέατος στην Κίνα αφού εντοπίστηκε ένα «πολύ πιθανό» κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών. Είναι παράξενο όμως και ταυτόχρονα εντυπωσιακό πως πριν την εμφάνιση του κρούσματος Γερουσιαστές στις ΗΠΑ πρότειναν την αναστολή εισαγωγών βραζιλιάνικου κρεάτος στην Αμερική “έως ότου οι Βραζιλιάνοι παραγωγοί μπορούν να αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους πληρούν τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας” όπως αναφέρει το Food Safety News. Οι γερουσιαστές εισήγαγαν για πρώτη φορά το νομοσχέδιο τον Νοέμβριο του 2021,  αφού η Βραζιλία εντόπισε δύο περιπτώσεις άτυπης σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ΣΕΒ) ή «Νόσος της Τρελής Αγελάδας» τον Ιούνιο.

Όπως φαίνεται ενώ όλες οι χώρες αναφέρουν τα κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθεις εντός 24 ωρών η Βραζιλία δεν το κάνει και όπως υποστηρίζουν οι Γερουσιαστές «οι επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις στην αναφορά υποδηλώνουν ένα υπερβολικά χαλαρό καθεστώς ασφάλειας των τροφίμων και εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την αναφορά πρόσθετων επικίνδυνων ασθενειών».

Οι περισσότερες χώρες αναφέρουν παρόμοια κρούσματα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων (OIE) αμέσως – με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία φέτος να αναφέρουν προβλήματα στον OIE εντός ημερών από την εμφάνισή τους νωρίτερα φέτος – αλλά η Βραζιλία ανέφερε τα κρούσματά της περισσότερο από 2 μήνες μετά.

Το νομοσχέδιο της Γερουσίας θα διασφαλίσει ότι το βραζιλιάνικο βόειο κρέας είναι ασφαλές για κατανάλωση προτού εισέλθει στις αμερικανικές αγορές, επιβάλλοντας μορατόριουμ στο βραζιλιάνικο βόειο κρέας έως ότου μια ομάδα ειδικών στην ασφάλεια των τροφίμων, την υγεία των ζώων και το εμπόριο κάνει σύσταση σχετικά με το καθεστώς εισαγωγής του. Η νομοθεσία υποστηρίζεται από την Ένωση Βοοειδών των Η.Π.Α., την Εθνική Ένωση Βοοειδών Κτηνοτρόφων και την R-CALF ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.

Κουμαρίνη: Νομοθεσία και υποχρεώσεις της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρήση κανέλας

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κανέλας Κεϋλάνης ή Cassia στα τρόφιμα - Νομοθεσία και γνωμοδότηση της EFSA - Χρήσιμες πληροφορίες και για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα