Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Αυξάνονται τα κρούσματα της μεγάλης επιδημίας Salmonella Enteriditis, από κατεψυγμένο καλαμπόκι

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Αυξάνονται τα κρούσματα της μεγάλης επιδημίας Salmonella Enteriditis, από κατεψυγμένο καλαμπόκι
spot_img

Νέες ασθένειες εξακολουθούν να προστίθενται στην λίστα των ανθρώπων που έχουν αρρωστήσει σε μια επιδημία Salmonella Enteritidis που συνδέεται με κατεψυγμένο καλαμπόκι στον Καναδά.

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) αναφέρει ότι υπάρχουν πλέον 110 άτομα από πέντε επαρχίες, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί ως ασθενείς με Salmonella Enteriditis. Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου υπήρχαν 84 επιβεβαιωμένοι ασθενείς.

“Πολλοί ασθενείς ανέφεραν ότι έτρωγαν διάφορα ωμά και μαγειρεμένα προϊόντα πριν αρρωστήσουν. Αρχικά, οι ερευνητές αναγνώρισαν ως πιθανή πηγή τα φρέσκα αβοκάντο, καθώς αναφέρθηκαν από πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, χρειάστηκαν περισσότερες πληροφορίες για να επιβεβαιωθεί η πηγή της επιδημίας”, σύμφωνα με την ενημέρωση της PHAC για την επιδημία.

“Στο πλαίσιο της έρευνας για την ασφάλεια των τροφίμων, η CFIA συγκέντρωσε διαφορετικά τρόφιμα από τα εστιατόρια στα οποία  δείπνησαν οι άνθρωποι αυτοί. Οι δοκιμές βρήκαν το συγκεκριμένο στέλεχος της σαλμονέλας σε μια κλειστή συσκευασία κατεψυγμένου καλαμποκιού μάρκας Alasko. Τα ευρήματα του traceback αναγνώρισαν το κατεψυγμένο καλαμπόκι Alasko  ως την πηγή της επιδημίας.”

Οι ασθενείς με κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε πέντε επαρχίες: τη Βρετανική Κολούμπια με 42, την Αλμπέρτα με 49, τη Σασκατσεουάν με 4, τη Μανιτόμπα με 13 και το Οντάριο με 2. Σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας, οι ασθένειες που αναφέρθηκαν στο Οντάριο σχετίζονται με ταξίδια στην Αλμπέρτα και τη Βρετανική Κολούμπια.

Σύμφωνα με το Food Safety News, οι ασθενείς που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής αρρώστησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να προστεθούν οι ασθενείς στη λίστα των κρουσμάτων μετά την ασθένειά τους λόγω του χρόνου που χρειάζεται για να επιβεβαιώσουν τις λοιμώξεις τους και να τις αναφέρουν στις επαρχιακές και ομοσπονδιακές αρχές.

“Η επιδημία φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εξακολουθούν να αναφέρονται πρόσφατες ασθένειες”, σύμφωνα με την ενημέρωση για την επιδημία.

Ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων εξέδωσε ανακλήσεις τροφίμων σε σχέση με την επιδημία. Τα ανακαλούμενα προϊόντα διανεμήθηκαν στη Βρετανική Κολούμπια, την Αλμπέρτα, το Σασκατσεουάν, τη Μανιτόμπα και το Κεμπέκ και ενδέχεται να έχουν διανεμηθεί σε άλλες επαρχίες και εδάφη. 

Η ανάκληση του κατεψυγμένου καλαμποκιού ολόκληρου του πυρήνα της Αλάσκας έχει οδηγήσει σε δευτερεύουσες ανακλήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας από την Fraser Valley Meats, μία από την Οσάκα και τα σούπερ μάρκετ T&T, μία από την Save on Foods, μία από τα Θρεπτικά Γεύματα και μία από το King Ranch.

Οι δευτερεύουσες ανακλήσεις περιλαμβάνουν προϊόντα που χρησιμοποιούσαν κατεψυγμένο καλαμπόκι μάρκας Alasko ως συστατικό. Η CFIA συνεχίζει την έρευνά της για την ασφάλεια των τροφίμων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάκληση άλλων προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο