Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος έκρηξης σε μπουκάλια κρασιού από τη Γερμανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος έκρηξης σε μπουκάλια κρασιού από τη Γερμανία
spot_img

Ειδοποίηση RASFF.

H Γερμανία ανέβασε στην Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ενημέρωσης για τα τρόφιμα (RASFF), προειδοποίηση για κίνδυνο τραυματισμού από κρασί. Η πύλη RASF χαρακτηρίζει τον κίνδυνο σοβαρό για τους καταναλωτές.

Η ειδοποίηση αφορά βιολογικό κόκκινο κρασί χωρίς αλκοόλ, για το οποίο υπάρχει κίνδυνος έκρηξης λόγω δευτερογενούς ζύμωσης που μπορεί να συμβεί μέσα στο μπουκάλι και να δημιουργηθούν συνθήκες υπερπίεσης. Όπως αναφέρει η ειδοποίηση υπάρχει «Κίνδυνος σωματικού τραυματισμού λόγω φουσκώματος των καπακιών από υπερπίεση φιαλών». Το προϊόν διανέμεται στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Η αυξημένη πίεση στο μπουκάλι προκαλείται από τον πολλαπλασιασμό ζυμομυκήτων και σπάνια βακτηρίων που παράγουν αέρια. Ανάλογα με την παροχή θρεπτικών συστατικών και υπό αναερόβιες συνθήκες, ορισμένοι μικροοργανισμοί μεταβολίζουν υδατάνθρακες και σχηματίζουν CO 2 στη διαδικασία. Αυτός ο σχηματισμός αερίου μπορεί να φτάσει τόσο μακριά που τα δοχεία μπορεί να διογκωθούν ή ακόμα και να σκάσουν.

Ειδικά με τα γυάλινα μπουκάλια, ο κίνδυνος έκρηξης είναι πολύ υψηλός όταν πολλαπλασιάζονται οι ζύμες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται από τα αργά αναπτυσσόμενα βακτήρια ή ζυμομύκητες, καθώς πολύ συχνά παρουσιάζουν μια λανθάνουσα περίοδο αρκετών εβδομάδων χωρίς να πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα η αστοχία να μην γίνει εγκαίρως αντιληπτή και το προϊόν να φτάσει στον καταναλωτή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα