Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μετά την Ολλανδία και η Ισπανία απαγορεύει τις γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΜετά την Ολλανδία και η Ισπανία απαγορεύει τις γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα
spot_img

Τέλος στις γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα σε Ολλανδία και Ισπανία.

Μετά την Ολλανδία από από την 1 Ιανουαρίου απαγόρευσε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις όπως μέντα, τσίχλα ή κεράσι και θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση καπνού, και η ισπανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τα αρώματα σε όλα τα προϊόντα καπνού, κυρίως στα πολύ δημοφιλή ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία θα υπόκεινται εφεξής στους ίδιους κανονισμούς με τα συμβατικά τσιγάρα, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Υγείας.

“Οι γεύσεις των προϊόντων καπνού (φίλτρα, χαρτάκια στριφτού τσιγάρου, κάψουλες κλπ) απαγορεύονται πλέον” και το υγρό που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα υπόκειται “στον ίδιο κανονισμό με τον συμβατικό καπνό”, έγραψε στο X η υπουργός Υγείας της χώρας Μόνικα Γκαρθία έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή εντός τριών μηνών μετά τη δημοσίευση του διατάγματος.

Η υπουργός ανέφερε στο X ότι η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε “ένα σχέδιο για τη συνολική πρόληψη και έλεγχο του καπνού που θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις συσκευές ατμίσματος, τη δημιουργία άκαπνων χώρων και άλλους τομείς για την πρόληψη του εθισμού και την προστασία της δημόσιας υγείας”.

Ως εναλλακτικό είδος καπνίσματος, οι συσκευές ατμίσματος ή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ παρουσιάζονται κάποιες φορές ως ένα μέσο για την οριστική διακοπή του καπνίσματος, τελικώς έχουν καθιερωθεί ως ένα υποκατάστατο του συμβατικού τσιγάρου.

Μια συσκευή ατμίσματος απελευθερώνει με την θέρμανση ενός υγρού ένα αερόλυμα, που συνήθως περιέχει νικοτίνη και αρωματικές ουσίες, αλλά δεν απελευθερώνει πίσσα ή μονοξείδιο του άνθρακα –τις δύο πιο βλαβερές ουσίες του τσιγάρου που προκαλούν καρκίνο και καρδιαγγειακές νόσους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το ηλεκτρονικό τσιγάρο παραμένει ένα “επιβλαβές” προϊόν, το οποίο απελευθερώνει μια “πολύ εθιστική” ουσία: τη νικοτίνη.

Η Ισπανία εξακολουθεί να έχει έναν μεγάλο αριθμό καπνιστών, οι οποίοι επιτρέπεται να καπνίζουν στις βεράντες των μπαρ, παρότι ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Περίπου 26% των Ισπανών ενηλίκων καπνίζουν σε καθημερινή βάση, ποσοστό που υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο (22.3%), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΠΟΥ για τον καπνό.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο