ΑρχικήPicksΜήνυση 5 εκατ. δολαρίων κατά της Kellogg’s για παραπλανητικές ετικέτες

Μήνυση 5 εκατ. δολαρίων κατά της Kellogg’s για παραπλανητικές ετικέτες

2 λεπτά ανάγνωσης

Μήνυση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλε μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη κατηγορώντας την εταιρεία ότι παραπλανεί τους πελάτες όσον αφορά την περιεκτικότητα σε φράουλα του προϊόντος της, Pop Tarts.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την Elizabeth Russett, η οποία υπέβαλε τη μήνυση, η Kellogg’s φέρεται να χρησιμοποιεί περισσότερο φθηνής ποιότητας αχλάδι και μήλο αντί για φράουλες και ότι χρησιμοποιεί παραπλανητικές ετικέτες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, από τη μεριά της η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο όσο η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω προϊόν βρίσκεται στο στόχαστρο.

- Advertisement -

Τον περασμένο Αύγουστο άλλη μία μήνυση είχε υποβληθεί, σύμφωνα με την οποία οι ετικέτες παραπλανούν το καταναλωτικό κοινό δίνοντάς του την εντύπωση ότι η περιεκτικότητα σε φράουλα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ότι είναι στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, όπως συνεχίζει, κάτι τέτοιο έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι οι φράουλες είναι ένα δημοφιλές φρούτο στους καταναλωτές χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

- Advertisement -

Συνεπώς, ένα προϊόν του οποίου η ταμπέλα αναγράφει υψηλή περιεκτικότητα σε φράουλες θα μπορούσε να χτυπήσει στο μάτι του καταναλωτή την ώρα που κάνει τα ψώνια του και να το προτιμήσει μιας και θα θεωρηθεί πιο υγιεινό σε σύγκριση με άλλα.

Απλά, θα πρέπει αυτή να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η σχετική μήνυση, η οποία – μεταξύ άλλων – λέει πως τελικά τα Pop Tarts – τα οποία κλείνουν φέτος 57 χρόνια κυκλοφορίας στην αγορά – περιέχουν περισσότερα άλλα φρούτα παρά από φράουλες, των οποίων η περιεκτικότητα δεν ξεπερνά το 2%.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου