ΑρχικήΝέαΔιεθνήMondelez International: Ξεκίνησε ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο μπισκότων της στη Γαλλία

Mondelez International: Ξεκίνησε ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο μπισκότων της στη Γαλλία

2 λεπτά ανάγνωσης

Επανεκκίνηση της παραγωγής στο εργοστάσιο μπισκότων της Mondelez την τοποθεσία  Cestas, Gironde, στη νοτιοδυτική Γαλλία, έπειτα από μήνες διακοπής εξαιτίας της έκθεσης σε σαλμονέλα.

Ξεκίνησε ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο μπισκότων της Mondelez International στη Γαλλία,  μετά από μια διακοπή εξαιτίας του φόβου για μόλυνση σαλμονέλας από τον προμηθευτή της στο κακάο,  Barry Callebaut. Πρόκειται για το εργοστάσιό της στην τοποθεσία  Cestas, Gironde, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

- Advertisement -

Ωστόσο, θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για την πλήρη αποκατάσταση της χωρητικότητας και για να ξαναρχίσουν οι προμήθειες στους πελάτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Mondelez στις 13 Σεπτεμβρίου, ο προληπτικός καθαρισμός της εγκατάστασης, ο οποίος διήρκεσε αρκετές εβδομάδες, έχει ολοκληρωθεί και το εργοστάσιο είναι πλέον απόλυτα ασφαλές να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή και να προμηθεύει προϊόντα που είχαν διακόψει την δραστηριότητά τους.

Η εταιρεία παραγωγής συστατικών σοκολάτας με έδρα την Ελβετία, Barry Callebaut, είναι μια από τις μεγαλύτερες επωνυμίες στο χώρο προμήθειας σοκολάτας παγκοσμίως. Διέκοψε την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της Wieze στο Βέλγιο τον Ιούνιο, μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας σε μια παρτίδα προϊόντων. Το περιστατικό επηρέασε πολλές επωνυμίες, με την Mondelez να αποτελεί μια από αυτές.

- Advertisement -

Η Mondelez επιβεβαίωσε τον Αύγουστο ότι τα επηρεαζόμενα προϊόντα μπισκότων περιελάμβαναν τα εμπορικά σήματα Mikado, Petit Ecolier, Granola, Pépito και Pim’s που προμηθεύτηκαν σε πολλά καταστήματα λιανικής στη Γαλλία. Ωστόσο, η εταιρεία Mondelez διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι η παύση των εργασιών της οφειλόταν σε ελέγχους και εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης και όχι σε εξάπλωση σαλμονέλας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Έφαγε άγρια μανιτάρια και θήλασε το παιδί της – Τι συνέβη 20 ώρες αργότερα, σύμφωνα με το BMC Pediatrics

Σπάνιο περιστατικό δηλητηρίασης μέσω θηλασμού, με το παιδί να εμφανίζει ενδείξεις ηπατικής και εντερικής βλάβης.

«Μην τον αγοράζετε»: 5.000 αφίσες στο μετρό του Λονδίνου καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν σολομό

Εκστρατεία κατά της εντατικής εκτροφής σολομού καταγγέλλει παράσιτα, χημικές θεραπείες και τεχνητό χρωματισμό των ψαριών.

Το κόλπο με τη σάλτσα που κάνει ένα γεύμα να φαίνεται πιο υγιεινό

Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει πώς η τοποθέτηση της σάλτσας επηρεάζει την αντίληψη για την υγιεινή αξία του φαγητού.