Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο FDA τροποποιεί τα πρότυπα για το γιαούρτι

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟ FDA τροποποιεί τα πρότυπα για το γιαούρτι
spot_img

Τα γιαούρτια θα πρέπει να έχουν pH 4,6 ή χαμηλότερο.

Ο Οργανισμός για την ασφάλεια τροφίμων των ΗΠΑ, FDA, τροποποίησε τον κανονισμό για τα πρότυπα στο γιαούρτι σε σχέση με το μέγιστο PH.

Ο FDA τροποποίησε την τυπική απαίτηση οξύτητας του γιαουρτιού και τα γιαούρτια πλέον απαιτείται να έχουν pH 4,6 ή χαμηλότερο. Αυτό θα εξασφαλίσει την ασφάλεια του γιαουρτιού, διατηρώντας παράλληλα τη βασική του φύση και τα βασικά χαρακτηριστικά του. Ο τελικός κανόνας τέθηκε σε ισχύ στις 14 Απριλίου 2023 και η ημερομηνία συμμόρφωσης είναι η 1η Ιανουαρίου 2024. Πιο συγκεκριμένα : «το γιαούρτι, πριν από την προσθήκη ογκωδών αρωματικών συστατικών, πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3,25% λίπος γάλακτος και όχι λιγότερο από 8,25% στερεά γάλακτος χωρίς λίπος και έχει είτε τιτλοποιήσιμη οξύτητα τουλάχιστον 0,7 τοις εκατό, εκφρασμένη σε γαλακτικό οξύ, είτε pH 4,6 ή χαμηλότερο». Ο κανονισμός ισχύει και για τα γιαούρτια με φρούτα και διάφορες γεύσεις.

Η Διεθνής Ένωση Γαλακτοκομικών Τροφίμων (IDFA) αντιτάχθηκε στη διάταξη του τελικού κανόνα ότι το γιαούρτι έχει είτε τιτλοποιήσιμη οξύτητα όχι μικρότερη από 0,7%, εκφρασμένη σε γαλακτικό οξύ, είτε pH 4,6 ή χαμηλότερο πριν από την προσθήκη ογκωδών αρωματικών συστατικών. O FDA απέρριψε το αίτημα της IDFA για δημόσια ακρόαση σχετικά με την ένσταση και προχώρησε στην τροποποίηση του τελικού κανονισμού. Γενικά πάντως η IDFA «παραμένει γενικά ευχαριστημένη με τις αποφάσεις του FDA και θεωρεί τον τελικό κανόνα νίκη για τους καταναλωτές και τους κατασκευαστές γιαουρτιών».

Να σημειωθεί ότι ο FDA επέτρεψε τη χρήση όλων των ασφαλών γλυκαντικών, συμπεριλαμβανομένων των μη θρεπτικών, υπό την προϋπόθεση ότι τα προϊόντα φέρουν σαφή σήμανση. Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2022, η FDA τροποποίησε το SOI γιαουρτιού θέτοντας την ελάχιστη προαιρετική ενίσχυση της βιταμίνης D στο 10% της συνιστώμενης ημερήσιας τιμής. 

Για περισσότερα σχετικά με τον κανονισμό πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα