Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο FDA τροποποιεί τα πρότυπα για το γιαούρτι

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟ FDA τροποποιεί τα πρότυπα για το γιαούρτι
spot_img

Τα γιαούρτια θα πρέπει να έχουν pH 4,6 ή χαμηλότερο.

Ο Οργανισμός για την ασφάλεια τροφίμων των ΗΠΑ, FDA, τροποποίησε τον κανονισμό για τα πρότυπα στο γιαούρτι σε σχέση με το μέγιστο PH.

Ο FDA τροποποίησε την τυπική απαίτηση οξύτητας του γιαουρτιού και τα γιαούρτια πλέον απαιτείται να έχουν pH 4,6 ή χαμηλότερο. Αυτό θα εξασφαλίσει την ασφάλεια του γιαουρτιού, διατηρώντας παράλληλα τη βασική του φύση και τα βασικά χαρακτηριστικά του. Ο τελικός κανόνας τέθηκε σε ισχύ στις 14 Απριλίου 2023 και η ημερομηνία συμμόρφωσης είναι η 1η Ιανουαρίου 2024. Πιο συγκεκριμένα : «το γιαούρτι, πριν από την προσθήκη ογκωδών αρωματικών συστατικών, πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3,25% λίπος γάλακτος και όχι λιγότερο από 8,25% στερεά γάλακτος χωρίς λίπος και έχει είτε τιτλοποιήσιμη οξύτητα τουλάχιστον 0,7 τοις εκατό, εκφρασμένη σε γαλακτικό οξύ, είτε pH 4,6 ή χαμηλότερο». Ο κανονισμός ισχύει και για τα γιαούρτια με φρούτα και διάφορες γεύσεις.

Η Διεθνής Ένωση Γαλακτοκομικών Τροφίμων (IDFA) αντιτάχθηκε στη διάταξη του τελικού κανόνα ότι το γιαούρτι έχει είτε τιτλοποιήσιμη οξύτητα όχι μικρότερη από 0,7%, εκφρασμένη σε γαλακτικό οξύ, είτε pH 4,6 ή χαμηλότερο πριν από την προσθήκη ογκωδών αρωματικών συστατικών. O FDA απέρριψε το αίτημα της IDFA για δημόσια ακρόαση σχετικά με την ένσταση και προχώρησε στην τροποποίηση του τελικού κανονισμού. Γενικά πάντως η IDFA «παραμένει γενικά ευχαριστημένη με τις αποφάσεις του FDA και θεωρεί τον τελικό κανόνα νίκη για τους καταναλωτές και τους κατασκευαστές γιαουρτιών».

Να σημειωθεί ότι ο FDA επέτρεψε τη χρήση όλων των ασφαλών γλυκαντικών, συμπεριλαμβανομένων των μη θρεπτικών, υπό την προϋπόθεση ότι τα προϊόντα φέρουν σαφή σήμανση. Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2022, η FDA τροποποίησε το SOI γιαουρτιού θέτοντας την ελάχιστη προαιρετική ενίσχυση της βιταμίνης D στο 10% της συνιστώμενης ημερήσιας τιμής. 

Για περισσότερα σχετικά με τον κανονισμό πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είδος ψωμιού βοηθά στην απώλεια βάρους – Επιστημονική μελέτη

Η επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού με χαμηλή απελευθέρωση ινσουλίνης, στην ανάπτυξη βάρους — Μια πραγματική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

Κίνδυνος νέας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης από την καταστροφή του φράγματος στην Ουκρανία

Τα χωράφια της Ουκρανίας θα μπορούσαν να ερημοποιηθούν εντός ενός έτους και να πυροδοτήσουν παγκόσμια επισιτιστική κρίση μετά την καταστροφή του φράγματος Nova Kakhovka, λένε Ουκρανοί αξιωματούχοι.

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα