Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πεπόνι αξίας 125 ευρώ! Το ερώτημα είναι ποιος το αγοράζει…

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠεπόνι αξίας 125 ευρώ! Το ερώτημα είναι ποιος το αγοράζει...
spot_img

Το πεπόνι των 130 $ χαρακτηρίζεται ως η “Ferrari των πεπονιών” και καλλιεργείται σε θερμοκήπιο ειδικών συνθηκών στην Ιαπωνία.

Το Japanese Crown melon αναπτύσσεται σε μία καλλιέργεια που παρακολουθεί προσεκτικά το νερό, το ηλιακό φως, τη θερμοκρασία, τον χειρισμό και πολλά άλλα. “Αυτό που το κάνει τόσο ακριβό είναι ότι οι παραγωγοί κόβουν όλη την άνθιση στο υπόλοιπο κλήμα, έτσι όλη η γλυκύτητα και η ενέργεια πηγαίνουν σε αυτό το ένα πεπόνι”, λέει ο Robert Schueller από το Los Angeles, Melissa’s Produce με έδρα την Καλιφόρνια που φέρνει τα πεπόνια στις ΗΠΑ.

Για τη Melissa’s, είναι η πρώτη φορά που πουλάει αυτά τα ειδικά πεπόνια και η περίοδος πώλησης είναι δοκιμαστική προκειμένου να εξακριβωθεί εάν οι Αμερικάνοι θα τα αγοράσουν, καθώς τα συμβατικά πεπόνια πωλούνται προς 3 $. Πάντως δεν πάει και άσχημα καθώς πουλά περίπου 50 πεπόνια την εβδομάδα, το καθένα συσκευασμένο στο δικό του κουτί. «Ελπίζουμε να το επεκτείνουμε περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», λέει ο Schueller. 

“Αυτήν τη στιγμή διανέμουμε σε 10 μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές σε όλες τις ΗΠΑ. Δεν είναι για όλους, αλλά σίγουρα προσθέτει μια ενδιαφέρουσα έκπληξη σε ένα τμήμα προϊόντων που εξυπηρετεί έναν καταναλωτή υψηλού επιπέδου, ειδικά έναν Ιαπωνοαμερικανό καταναλωτή”, λέει Schueller, σημειώνοντας ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι δημοφιλή στους καταναλωτές στην Ιαπωνία.

Είναι επίσης συνεπές με άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας που εισάγει η Melissa’s. «Πουλάμε ροζ ανανάδες, για παράδειγμα, για 30 $/ο καθένας σε μια αγορά όπου οι ανανάδες πωλούνται για 2,50-3 $/ο ένας ή οι φράουλες Harry’s Berries για 15 $/λίβρα σε μια αγορά που πωλείται για 1,99 $/λίβρα», λέει.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα