Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σάλος με τον σεφ που μαγείρεψε προστατευόμενο είδος ψαριού σε τηλεοπτική εκπομπή – Έπεσαν… μηνύσεις!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣάλος με τον σεφ που μαγείρεψε προστατευόμενο είδος ψαριού σε τηλεοπτική εκπομπή - Έπεσαν... μηνύσεις!
spot_img

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη.

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας ORF αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά τον σάλο που ξέσπασε και την αγανάκτηση των αλιέων, επειδή έδειξε σε μια εκπομπή μαγειρικής να μαγειρεύουν ένα προστατευόμενο είδος ψαριού.

Αφού ενημερώθηκε από τηλεθεατές που γνώριζαν τη νομοθεσία, η διεύθυνση της τηλεόρασης παραδέχτηκε λίγες ημέρες αργότερα το λάθος αλλά αποδίδοντάς το στον σεφ που κλήθηκε να μαγειρέψει στο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα.

«Είμαι φοβερά στεναχωρημένος με αυτό που συνέβη», εξήγησε σήμερα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο σεφ που εργάζεται σε ένα εστιατόριο της Κάτω Αυστρίας με πανοραμική θέα στον Δούναβη. Όπως είπε, ζήτησε την τελευταία στιγμή από έναν φίλο του να του πάει ένα ψάρι για να ετοιμάσει τη συνταγή του μπροστά στις κάμερες.

Ο προμηθευτής του νόμιζε ότι το συγκεκριμένο είδος ψαριού, η πλατίτσα του Δούναβη, ήταν διαθέσιμο για ψάρεμα. Στην πραγματικότητα όμως το ψάρι αυτό προστατεύεται από το 2002 επειδή είναι πολύ ευπαθές στην άνοδο της θερμοκρασίας του γλυκού νερού. Η αιτία του λάθους ήταν ότι ο προμηθευτής μπέρδεψε το όνομα του ψαριού με ένα άλλο είδος, το οποίο δεν απειλείται.

«Τον έπιασε το στομάχι του εξαιτίας αυτής της ιστορίας, δεν μπορεί να κοιμηθεί», διαβεβαίωσε ο φίλος του εστιάτορας.

Η ένωση αλιέων της περιοχής δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις και κατέθεσε μήνυση στις αρχές της εβδομάδας, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπός της, ο Γκρέγκορ Γκράφογκελ.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο