Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σιτηρά: Η Ινδία προσπαθεί να “γεμίσει” το κενό στις εξαγωγές που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣιτηρά: Η Ινδία προσπαθεί να "γεμίσει" το κενό στις εξαγωγές που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία
spot_img

Η Ινδία εφαρμόζει μέτρα για να βοηθήσει τη χώρα να γίνει σημαντικός εξαγωγέας σιταριού υψηλής ποιότητας, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της αδυναμίας της Ουκρανίας να συνεχίσει τις εξαγωγές λόγω του πολέμου και να προωθήσει το σιτάρι της στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Ινδίας τα βήματα που θα εφαρμοστούν σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της ποιότητας του σιταριού προς εξαγωγή από εγκεκριμένα από την κυβέρνηση εργαστήρια, τη διάθεση επιπλέον σιδηροδρομικών βαγονιών για μεταφορά και τη συνεργασία με τις λιμενικές αρχές για να δοθεί προτεραιότητα στις εξαγωγές σιταριού, ανέφεραν οι πηγές.

Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού στον κόσμο μετά την Κίνα, επιδιώκει συμφωνίες για την εξαγωγή σιταριού και την εκμετάλλευση των πλεονασματικών αποθεμάτων στο εσωτερικό και της απότομης αύξησης των παγκόσμιων τιμών.

Πλεονάζοντα Αποθέματα Σιταριού

Παρά τα πλεονάζοντα αποθέματα σιταριού, τα υλικοτεχνικά προβλήματα και οι ανησυχίες για την ποιότητα εμπόδισαν στο παρελθόν τις προσπάθειες της Ινδίας να πουλήσει μεγάλες ποσότητες στην παγκόσμια αγορά.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν πέρυσι φτάνοντας τους 6,12 εκατομμύρια τόνους σιταριού από 1,12 εκατομμύρια τόνους ένα χρόνο νωρίτερα.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξαγωγή 10 εκατομμυρίων τόνων σιταριού μετά την έναρξη της συγκομιδής της νέας σεζόν αυτόν τον μήνα.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν προβλέπουν εκτενείς διαβουλεύσεις με υπουργεία, κρατικούς φορείς, λιμενικές και σιδηροδρομικές αρχές, φορείς προώθησης των εξαγωγών και μεγάλους εξαγωγικούς οίκους.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Narendra Modi επιθυμεί να βοηθήσει τους αγρότες και τους εμπόρους να εξάγουν σιτηρά υψηλότερης ποιότητας για να δείξει στους παγκόσμιους αγοραστές ότι η Ινδία μπορεί να παρέχει σταθερή προμήθεια σίτου υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν. στα ΜΜΕ.

Δοκιμή Ποιότητας

Η διοίκηση του Μόντι έχει προσλάβει 213 εγκεκριμένα από την κυβέρνηση εργαστήρια για να δοκιμάσει την ποιότητα του σιταριού προς εξαγωγή και ζήτησε από το κρατικό Γραφείο Ινδικών Προτύπων να παρακολουθεί την ποιότητα, ανέφεραν οι πηγές.

Επίσης δημιουργείται επιπλέον χωρητικότητα αποθήκευσης κοντά σε λιμάνια για να διασφαλιστούν ταχύτεροι χρόνοι ολοκλήρωσης για τα σιδηροδρομικά βαγόνια που μεταφέρουν σιτηρά από μεγάλα κράτη που παράγουν σιτάρι.

Η Ινδία εξάγει σιτάρι κυρίως μέσω δύο λιμανιών στη δυτική ακτή, αλλά σύντομα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει και άλλα λιμάνια, ειδικά στα ανατολικά για τη διαχείριση φορτίων σιταριού.

Εκπρόσωπος της κυβερνητικής πτέρυγας μέσων ενημέρωσης δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο σχετικά με το θέμα.

Εκτός από την αύξηση των εισοδημάτων των αγροτών, οι υψηλότερες εξαγωγές από την Ινδία θα μείωναν το ποσό που ξοδεύει η κυβέρνηση για εγχώριο σιτάρι, το οποίο αγοράζει για να στηρίξει τους ντόπιους καλλιεργητές.

Πηγή: European supermarket magazine

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο