ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣκηνοθέτησαν ληστεία σε εστιατόριο με τη βοήθεια του... ChatGPT! Εργαζόμενοι της επιχείρησης...

Σκηνοθέτησαν ληστεία σε εστιατόριο με τη βοήθεια του… ChatGPT! Εργαζόμενοι της επιχείρησης οι φαρσέρ

3 λεπτά ανάγνωσης

Δύο εργαζόμενοι σε εστιατόριο στο Οχάιο φέρονται να δημιούργησαν ψεύτικη καταγγελία ληστείας χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και σοβαρές κατηγορίες.

Αντιμέτωποι με σοβαρές ποινικές κατηγορίες βρίσκονται δύο εργαζόμενοι σε εστιατόριο στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι φέρονται να σκηνοθέτησαν ψεύτικη ληστεία χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης Έλιρια, αστυνομικοί κλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Rubin’s Deli & Restaurant, έπειτα από αναφορές για ληστεία σε εξέλιξη με τη συμμετοχή πολλών κουκουλοφόρων δραστών. Λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας και του πιθανού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες περιπολίες και αστυνομικοί.

- Advertisement -

Ωστόσο, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα, δεν εντόπισαν κανένα ίχνος εγκληματικής ενέργειας. Οι πελάτες βρίσκονταν κανονικά στο εστιατόριο και τίποτα δεν έδειχνε ότι είχε συμβεί ληστεία. Η προκαταρκτική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία ήταν εξ ολοκλήρου ψευδής και αποτελούσε φάρσα από δύο εργαζομένους της επιχείρησης. Οι αρχές ταυτοποίησαν τους υπόπτους ως τον 45χρονο Τοντ Νταρστ και τον 40χρονο Λουίς Ασεβέδο Τζούνιορ. Ο Νταρστ παρέμεινε στον χώρο και συνελήφθη χωρίς αντίσταση, ενώ ο Ασεβέδο αποχώρησε πριν φτάσει η αστυνομία και παραμένει ασύλληπτος. Σε βάρος του έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Νταρστ φέρεται να δημιούργησε μια εικόνα με τη βοήθεια του ChatGPT, η οποία απεικόνιζε, σύμφωνα με την αστυνομία, σκηνή από κάμερες ασφαλείας με κουκουλοφόρα άτομα να βρίσκονται μέσα στο εστιατόριο. Η εικόνα αυτή στάλθηκε στον συνεργό του και στη συνέχεια στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για πραγματική ληστεία, ειδοποίησε τις αρχές. Το υλικό καταχωρίστηκε στο σύστημα διαχείρισης αποδεικτικών στοιχείων της αστυνομίας.

- Advertisement -

Ο Τοντ Νταρστ κατηγορείται για ψευδή ενεργοποίηση έκτακτης ανάγκης, παρεμπόδιση του έργου των αρχών και πρόκληση πανικού. Κρατείται στη φυλακή της κομητείας Λορέιν εν αναμονή της πρώτης εμφάνισής του ενώπιον δικαστηρίου. Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και τον Ασεβέδο Τζούνιορ.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία τόνισε ότι οι φάρσες που βασίζονται σε ψεύτικες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ενισχύονται από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι αθώες, αλλά συνιστούν ποινικά αδικήματα με πραγματικές συνέπειες. Όπως επισημαίνεται, τέτοιες ενέργειες αποσπούν κρίσιμους πόρους από πραγματικά περιστατικά, μπορεί να θέσουν ζωές σε κίνδυνο και υπονομεύουν τη δημόσια ασφάλεια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.