Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκωτία: Μόλυνση αγνώστου αριθμού παιδιών από E. coli O157

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣκωτία: Μόλυνση αγνώστου αριθμού παιδιών από E. coli O157
spot_img

Υγειονομικοί στη Σκωτία ερευνούν μια σειρά από πρόσφατες λοιμώξεις από E. Coli, που έχουν μολύνει άγνωστο αριθμό παιδιών.

Στη Σκωτία, οι υγειονομικοί του εθνικού συστήματος υγείας ερευνούν μια υπόθεση μολύνσεων αγνώστου αριθμού παιδιών από το  E. coli O157. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή περιοχή East Lothian της Σκωτίας. Μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων σε ποικίλους τομείς συνεδριάζει, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να εξακριβώσει τυχόν σύνδεση των περιστατικών.

 Το μικρόβιο E. coli μπορεί να μεταδοθεί σε κάποιον με διάφορους τρόπους, όπως με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ή\και νερού, επαφή με μολυσμένα ζώα ή με τα περιττώματά τους, ακόμα και με άτομα που πάσχουν από την ασθένεια.

 Οι υγειονομικοί, σύμφωνα με το Food Safety News, δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ασθενών, το πότε αρρώστησαν, το ηλικιακό εύρος ή το φύλο τους για να προστατεύσουν το απόρρητο των ασθενών, αλλά επιβεβαίωσαν πως έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα ελέγχου.

Το 2019, υπήρξαν 150 περιπτώσεις E. coli O157 και 108 μη-O157 STEC αναφέρθηκαν στη Δημόσια Υγεία της Σκωτίας. Τα ποσοστά μόλυνσης ήταν υψηλότερα σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, με μια κλιμάκωση καλοκαιρινούς μήνες.

Σχετικά με τις λοιμώξεις από E. coli

Για τη διάγνωση των λοιμώξεων από E.coli απαιτούνται ειδικές εξετάσεις, διότι τα συμπτώματά τους μπορούν να μιμηθούν αυτά άλλων ασθενειών.

Τα συμπτώματα των λοιμώξεων από το μικρόβιο ποικίλλουν για κάθε άτομο, αλλά συχνά περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι και διάρροια, η οποία είναι συχνά αιματηρή. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να έχουν πυρετό. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν εντός πέντε έως επτά ημερών. Άλλοι μπορεί να αναπτύξουν σοβαρά ή απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα και επιπλοκές.

Περίπου το 5 έως 10% όσων διαγιγνώσκονται με λοιμώξεις από E. coli αναπτύσσουν μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της νεφρικής ανεπάρκειας, γνωστή ως αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Τα συμπτώματα του HUS περιλαμβάνουν πυρετό, κοιλιακό άλγος, αίσθημα μεγάλης κόπωσης, μειωμένη συχνότητα ούρησης, μικρούς ανεξήγητους μώλωπες ή αιμορραγία και ωχρότητα.

Πολλοί άνθρωποι με HUS αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά μερικοί υποφέρουν από μόνιμους τραυματισμούς ή θάνατο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί μεταξύ ατόμων οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού τους συστήματος, σε ηλικιωμένους ενήλικες λόγω της επιδείνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς.

Τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα HUS θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Τα άτομα με HUS πιθανότατα θα νοσηλευτούν επειδή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει άλλα σοβαρά και συνεχιζόμενα προβλήματα όπως υπέρταση, χρόνια νεφρική νόσο, εγκεφαλική βλάβη και νευρολογικά προβλήματα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα