Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κύπρος: Υποβολή αιτήσεων για άδεια Επιθεωρητή Σταθμού Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΑρχικήΝέαΚύπρος: Υποβολή αιτήσεων για άδεια Επιθεωρητή Σταθμού Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων
spot_img

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης της Κύπρου για την Ορθολογική Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, προβλέπεται η δημιουργία συστήματος επιθεώρησης εξοπλισμού εφαρμογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ψεκαστήρων) και χορήγησης πιστοποιητικού καταλληλότητας.

Ο Σταθμός που θα διενεργεί τις επιθεωρήσεις θα πρέπει να διαθέτει ένα (1) τουλάχιστον αδειοδοτημένο άτομο ως Επιθεωρητή Σταθμού Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ε.Ε.Φ.Π.). Η άδεια χορηγείται από την Αρμόδια Αρχή, αφού ο ενδιαφερόμενος υποβάλει σχετική αίτηση και καταρτιστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Για την περίοδο κατάρτισης του 2022, το Τμήμα Γεωργίας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για τη χορήγηση Άδειας Επιθεωρητή για τους Σταθμούς Επιθεώρησης Εξοπλισμού Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (Ψεκαστήρων) μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να αξιολογηθούν για συμμετοχή στην κατάρτιση που θα γίνει από τις 10 – 14 Οκτωβρίου 2022.

Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2022, θα ληφθούν υπόψη στον επόμενο κύκλο αξιολόγησης/κατάρτισης, το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία της περιοχής τους ή στον Κλάδο Αγροχημικών και Ζωοτροφών του Τμήματος Γεωργίας μαζί με τα τέλη αίτησης (50 ευρώ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν το Έντυπο αίτησης (Παράρτημα 3) και τις προϋποθέσεις στη θεματική ενότητα «Επιθεώρηση Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», της ιστοσελίδας του Τμήματος Γεωργίας.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22408633 και 22408569.

Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας Επιθεωρητή Σ.Ε.Ε.Ε.Φ.Π.

Για τη χορήγηση άδειας Επιθεωρητή Σ.Ε.Ε.Ε.Φ.Π., οι υποψήφιοι απαιτείται να έχουν ένα από τα ακόλουθα ειδικά προσόντα, το οποίο να αποδεικνύεται και από εγγραφή στο ανάλογο επαγγελματικό σώμα:

  1. Πτυχίο στη Γεωπονία ή πτυχίο σε κλάδο της Μηχανικής ή πτυχίο Γεωργικής Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων ή πτυχίο Μηχανικής Βιοσυστημάτων ή Σχολής με βασική κατεύθυνση τα γεωργικά μηχανήματα. Το πτυχίο μπορεί να είναι Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ), Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ), Κολλεγίου ή Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου (ΑΤΙ).
  2. Απολυτήριο Τεχνικής Σχολής στον Κλάδο της Μηχανικής και τρία (3) χρόνια πείρας στα γεωργικά μηχανήματα – Βεβαίωση Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή Βεβαίωση Εργοδότη είναι απαραίτητη.
  3. Πιστοποιητικό Συστήματος Μαθητείας στη Μηχανική και πέντε (5) χρόνια πείρας στα γεωργικά μηχανήματα – Βεβαίωση Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή Βεβαίωση Εργοδότη είναι απαραίτητη.
  4. Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης και επτά (7) χρόνια πείρας στα γεωργικά μηχανήματα – Βεβαίωση Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή Βεβαίωση Εργοδότη είναι απαραίτητη.

Κατά την παραλαβή των αιτήσεων, το Τμήμα Γεωργίας θα διενεργεί προκαταρκτικό έλεγχο πληρότητας των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στη συνέχεια θα δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις να καταβάλουν τα τέλη υποβολής της αίτησης.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος πληρότητας της αίτησης δεν εξασφαλίζει την απευθείας έγκριση της. Η τελική απόφαση, για το εάν οι αιτούντες, πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση Άδειας Επιθεωρητή Σ.Ε.Ε.Ε.Φ.Π. λαμβάνεται από το Συμβούλιο Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων.

Τέλος, όσοι εγκριθούν από το Συμβούλιο Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων, θα πρέπει να προπληρώσουν το τέλος της κατάρτισης το οποίο ανέρχεται στα €390.00, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2022, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σχετική εκπαίδευση.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα