ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣτο νοσοκομείο 4χρονη με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση ιταλικού...

Στο νοσοκομείο 4χρονη με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση ιταλικού τυριού – Παρέμβαση των Αρχών

2 λεπτά ανάγνωσης

Ανάκληση όλων των γαλακτοκομικών Malga di Coredo.

Οι εισαγγελικές αρχές στην επαρχία Τρεντίνο της Ιταλίας, ξεκίνησαν έρευνα για σοβαρή σωματική βλάβη, και παραβίαση του νόμου περί προετοιμασίας και διαχείρισης τροφίμων, καθώς ένα 4χρονο κορίτσι νόσησε με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση τυριού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάντοβα σε σοβαρή κατάσταση. Το τυρί που κατανάλωσε ήταν μολυσμένο με escherichia coli.

- Advertisement -

Οι καραμπινιέροι έκαναν επιθεώρηση το αγρόκτημα-εστιατόριο Malga di Coredo όπου το κορίτσι είχε φάει το τυρί. Για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι αρχές ειδοποίησαν όσους έχουν αγοράσει, πριν από τις 14 Ιουλίου, γαλακτοκομικά προϊόντα που αποδίδονται στη malga που βρίσκεται στην επικράτεια του πρώην Δήμου Coredo, να μην καταναλώνουν τέτοια τρόφιμα. 

Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα Malga di Coredo ανακλήθηκαν ενώ ανακοίνωση για τους Γάλλους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή εξέδωσε και η Γαλλική Αρχή ασφάλειας Τροφίμων Rappel.

- Advertisement -

Τα νωπά γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να δίνονται σε παιδιά κάτω των 5 ετών και σε ηλικιωμένους. Το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Escherichia coli. Μεταδίδεται κυρίως μέσω μολυσμένων τροφίμων. Τα αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης μπορεί να είναι διάρροια, έμετος, έντονο κοιλιακό άλγος, υπνηλία, ανουρία και εξασθένιση. Το Seu αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη αιτία οξείας νεφρικής ανεπάρκειας στην «παιδική ηλικία».

Πάντως ο Δήμαρχος της περιοχής μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες στα προϊόντα της φάρμας απαγόρευσε και την κατανάλωση νερού από τις πηγές της περιοχής.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πάνω από 15 χώρες σε επιφυλακή για Salmonella σε μονάδα κρέατος πουλερικών – Βρέθηκε στα ποδονάρια των εργαζομένων

Δεκαοκτώ follow-ups στο RASFF μετά την ανίχνευση Salmonella Typhimurium στο περιβάλλον ολλανδικής μονάδας πουλερικών.

Κανονισμός PPWR: Γιατί η βιομηχανία ζητά να σταματήσουν οι πρόσθετες απαιτήσεις από τις μεγάλες αλυσίδες

Μην ζητάτε περισσότερα από όσα προβλέπει ο PPWR», το μήνυμα της βιομηχανίας

Κρέας: Ανθεκτικό βακτήριο εντοπίστηκε σε προϊόντα, εργαζόμενους και καταναλωτές

Νέα μελέτη εντοπίζει πολυανθεκτικά στελέχη εντερόκοκκου και γενετικές ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών πηγών