Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεχίζει τα “μπλόκα” η Γαλλική Επιτροπή Σαμπάνιας – Κατασχέθηκαν και αναψυκτικά!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣυνεχίζει τα "μπλόκα" η Γαλλική Επιτροπή Σαμπάνιας - Κατασχέθηκαν και αναψυκτικά!
spot_img

Μετά την κατάσχεση φορτίου μπύρας τώρα κατασχέθηκαν και αναψυκτικά στα οποία αναγράφεται ο όρος “Champagne”!

Οι τελωνειακές αρχές της Γαλλίας κατάσχεσαν και κατέστρεψαν 34.968 μπουκάλια αναψυκτικού που έφεραν την ετικέτα «Couronne Fruit Champagne».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο, στο Βέλγιο κατασχέθηκαν 2.352 κουτιά της αμερικάνικης μπύρας Miller High Life επειδή έφεραν ετικέτα  «The Champagne of Beers».

Και στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκε παρέμβαση της πανίσχυρης Γαλλικής Επιτροπής Σαμπάνιας Comité Champagne που ισχυρίστηκε στο δικας΄τηριο ότι έγινε παραβίαση των κανόνων ονομασίας.

 «Η χρήση της ονομασίας Champagne για προϊόντα άλλα από το δικό μας κρασί είναι παράνομη και τιμωρείται», δήλωσε ο Charles Goemaere, διευθύνων σύμβουλος της Comité Champagne.

Η  Comite Interprofessionel du vin de Champagne (CIVC) παρακολουθεί στενά για Food fraud στη σαμπάνια και όσους προσπαθούν να σφετεριστούν τον τίτλο «σαμπάνια», ενώ σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, «τα εμπορεύματα που παραβιάζουν μια προστατευόμενη ονομασία προέλευσης… είναι πλαστά». Υπενθυμίζεται ότι η CIVC είχε εμπλακεί σε διαμάχη με τους Ρώσους Οινοπαραγωγούς τους οποίους ανάγκασε να αναγράφουν στην ετικέτα ότι πρόκειται για αφρώδη οίνο και όχι για σαμπάνια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο