Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεχίζει τα “μπλόκα” η Γαλλική Επιτροπή Σαμπάνιας – Κατασχέθηκαν και αναψυκτικά!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣυνεχίζει τα "μπλόκα" η Γαλλική Επιτροπή Σαμπάνιας - Κατασχέθηκαν και αναψυκτικά!
spot_img

Μετά την κατάσχεση φορτίου μπύρας τώρα κατασχέθηκαν και αναψυκτικά στα οποία αναγράφεται ο όρος “Champagne”!

Οι τελωνειακές αρχές της Γαλλίας κατάσχεσαν και κατέστρεψαν 34.968 μπουκάλια αναψυκτικού που έφεραν την ετικέτα «Couronne Fruit Champagne».

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο, στο Βέλγιο κατασχέθηκαν 2.352 κουτιά της αμερικάνικης μπύρας Miller High Life επειδή έφεραν ετικέτα  «The Champagne of Beers».

Και στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκε παρέμβαση της πανίσχυρης Γαλλικής Επιτροπής Σαμπάνιας Comité Champagne που ισχυρίστηκε στο δικας΄τηριο ότι έγινε παραβίαση των κανόνων ονομασίας.

 «Η χρήση της ονομασίας Champagne για προϊόντα άλλα από το δικό μας κρασί είναι παράνομη και τιμωρείται», δήλωσε ο Charles Goemaere, διευθύνων σύμβουλος της Comité Champagne.

Η  Comite Interprofessionel du vin de Champagne (CIVC) παρακολουθεί στενά για Food fraud στη σαμπάνια και όσους προσπαθούν να σφετεριστούν τον τίτλο «σαμπάνια», ενώ σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, «τα εμπορεύματα που παραβιάζουν μια προστατευόμενη ονομασία προέλευσης… είναι πλαστά». Υπενθυμίζεται ότι η CIVC είχε εμπλακεί σε διαμάχη με τους Ρώσους Οινοπαραγωγούς τους οποίους ανάγκασε να αναγράφουν στην ετικέτα ότι πρόκειται για αφρώδη οίνο και όχι για σαμπάνια.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα