Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το IFT αποτίει φόρο τιμής στη Louise Slade που απεβίωσε πριν λίγες ημέρες

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤο IFT αποτίει φόρο τιμής στη Louise Slade που απεβίωσε πριν λίγες ημέρες
spot_img

Το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων, IFT, σε πρόσφατη ανάρτησή του, θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της διάσημης βιοχημικού έρευνας και συνεργάτιδας του IFT, Louise Slade, η οποία απεβίωσε στις 7 Οκτωβρίου.

Η Slade αναγνωρίστηκε ευρέως, μαζί με τον συνάδελφο ερευνητή και σύντροφο ζωής, Harry Levine, για την πρωτοπορία μιας νέας προσέγγισης στη βιοχημεία, που ονομάζεται επιστήμη πολυμερών τροφίμων.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη βιομηχανία τροφίμων ως ερευνήτρια στην General Foods, μετά την ολοκλήρωση ενός διδακτορικού διπλώματος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1974 και μιας μεταδιδακτορικής υποτροφίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Αργότερα υπηρέτησε ως ερευνήτρια στην Nabisco και την Kraft Foods.

Μαζί με τον Levine, η Slade κέρδισε 47 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέληξαν σε πολλές εμπορικές προόδους τροφίμων, σε τομείς όπως τα μπισκότα, τα κράκερ, τα σνακ chips και το soft παγωτό. Μετά την αποχώρησή της από την Kraft Foods το 2006, ξεκίνησε μια επιχείρηση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών  τροφίμων, την Food Polymer Science Consultancy, στην οποία αυτή και ο Levine συμβούλευσαν πολλές παγκόσμιες εταιρείες τροφίμων και ποτών.

Στα τέλη της καριέρας της, τιμήθηκε έχοντας μια νέα καλλιέργεια μαλακού σιταριού που πήρε το όνομά της, “Louise”,  από τον κτηνοτρόφο της ποικιλίας, Kim Kidwell, και το εργαστήριο του Department of Agriculture Western Wheat Quality των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, η Slade ήταν αποδέκτης πολλών τιμών, συμπεριλαμβανομένου, μαζί με τον Levine, του Βραβείου βιομηχανικών επιστημόνων IFT για τη συμβολή του ζεύγους στην πρόοδο της βιομηχανίας τροφίμων, και το βραβείο Tanner από το τμήμα του IFT στο Σικάγο. Επιπλέον, η Slade και ο Levine τιμήθηκαν με ένα τριήμερο συμπόσιο στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας το 2018.

Την εποχή του θανάτου της, η Slade ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Monell Chemical Senses Center, ενός ερευνητικού οργανισμού στον οποίο εντάχθηκε το 2008 ως συνεργαζόμενη επιστήμονας. «Η Louise ήταν ένθερμη υποστηρικτής του Monell, μια αφοσιωμένος επιστήμονας, συνάδελφος στη Nabisco/Kraft και, το πιο σημαντικό, μια φίλη», δήλωσε ο Todd Abraham, επικεφαλής καινοτομίας του Ομίλου Cronos και πρόεδρος του Διεθνούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τον Monell. “Θα λείψει πραγματικά στην επιστημονική κοινότητα και στο δίκτυο των φίλων της”.

Πηγή: IFT.org

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα