Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτική μοτσαρέλα σε πίτσα: απλώνεται, βγάζει φυσαλίδες και λιώνει… απολαυστικά!

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΦυτική μοτσαρέλα σε πίτσα: απλώνεται, βγάζει φυσαλίδες και λιώνει... απολαυστικά!
spot_img

Συνδυάζοντας την καινοτόμο επιστήμη και την παραδοσιακή τυροκομία, αυτή η μοτσαρέλα είναι το πρώτο φυτικό τυρί που λιώνει και τεντώνει.

Η New Culture υποστηρίζει πως οδηγεί το παγκόσμιο κίνημα σε ένα μέλλον χωρίς κακοποίηση ζώων. Προσφέροντας γαλακτοκομικά προϊόντα φυτικής προέλευσης που δεν έχουν διαφορά από τα συμβατικά, σε γεύση, υφή, λειτουργία και θρεπτικό περιεχόμενο, η μοτσαρέλα της New Culture είναι “καλύτερη για εσάς, τον πλανήτη και τα διατροφικά συστήματα” όπως τονίζει η New Culture.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της καζεΐνης χωρίς ζώα για την παραγωγή μοτσαρέλας χωρίς ζώα, αυτό είναι το πρώτο τυρί χωρίς ζώα που απλώνεται και βγάζει φυσαλίδες όπως το κλασικό τυρί. Ενώ άλλες μάρκες χωρίς ζώα βασίζονται σε άμυλα, σόγια και ξηρούς καρπούς, η New Culture χαράσσει μια νέα πορεία συνδυάζοντας την παραδοσιακή τυροκομία, τη ζύμωση και την επιστήμη των τροφίμων για να δημιουργήσει μια βιώσιμη, νέα κουλτούρα για τον κόσμο των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η εταιρεία έχει διοργανώσει events γευσιγνωσίας πίτσας με ειδικούς του κλάδου και λάτρεις της πίτσας να έχουν απολαύσει τη γεύση, το λιώσιμο και τη φούσκα της μοτσαρέλας χωρίς ζώα της New Culture. Το τυρί της New Culture θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε επιλεγμένες γαστρονομικές εμπειρίες το 2022, ξεκινώντας από τη μοτσαρέλα στις πιτσαρίες.

Αυτό που πέτυχε η New Culture σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω των πολλών γευσιγνωσιών πίτσας είναι να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αγορά στην ανάπτυξη καζεΐνης χωρίς ζώα», σχολίασε ο Steve Sanger, Γενικός Συνεργάτης της Evolv Ventures και μέλος του συμβουλίου της New Culture.

Και συνέχισε λέγοντας πως «η εστίασή τους στη χρήση αυτής της καζεΐνης για την παραγωγή τυριού χωρίς ζώα θα επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαύσουν ό,τι αγαπούν στο τυρί χωρίς να χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς, συμβάλλοντας παράλληλα στο να γίνει ο κόσμος πιο βιώσιμος».

Αυτό που κάνει τη New Culture μοναδική είναι η ικανότητά της να παράγει καζεΐνη χωρίς ζώα. Το τέντωμα και το λιώσιμο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο vegan τυρί επειδή η καζεΐνη – το βασικό συστατικό που παρέχει αυτό το τυρί – βρισκόταν μόνο στο ζωικό γάλα… μέχρι τώρα.

Επιπλέον, το τυρί της New Culture μιμείται το θρεπτικό περιεχόμενο των συμβατικών γαλακτοκομικών, παρέχοντας τις απαραίτητες πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιμένουν οι καταναλωτές από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά δεν μπορούν να λάβουν από τις εναλλακτικές προτάσεις φυτικής προέλευσης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα