Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Veganism: Το τόφου ως… σεξουαλικό υπονοούμενο!

ΑρχικήΟικιακάVEGANismVeganism: Το τόφου ως... σεξουαλικό υπονοούμενο!
spot_img

Αναγκάζουν χορτοφάγο να αλλάξει την πινακίδα κυκλοφορίας γιατί το LUVTOFU παραπέμπει σε σεξουαλική αναφορά.

Σε ανάκληση ορισμένων “ματαιόδοξων” προσωποποιημένων πινακίδων κυκλοφορίας προχώρησε η πολιτεία Maine στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τες προσβλητικές. Μεταξύ αυτών είναι και η “LUVTOFU”, που το κράτος υποστηρίζει πως έχει σεξουαλικό περιεχόμενο.

   Στις ΗΠΑ, προσκομίζοντας ένα επιπλέον τέλος, μπορεί ο οποιοσδήποτε να αναγράψει τη δική του λέξη ή αριθμό στις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. Ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός καλείται τώρα να αποφασίσει ποιες από αυτές είναι αποδεκτές και ποιες όχι. Στο Maine υπήρχε πλήρης ελευθερία ως το 2022, όμως φέτος η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει 274 πινακίδες, τις οποίες έκρινε ως ακατάλληλες.

   Ανάμεσα στις πινακίδες που ανακλήθηκαν,  είναι και η “LUVTOFU”, που ενώ ο χορτοφάγος οδηγός υποστηρίζει στην έφεση του, πως αναφέρεται στο τόφου (ένα λευκό, σαν τυρί που παρασκευάζεται από σόγια), και ήθελε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει «διαμαρτυρία του ενάντια στην κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων», το κράτος επιμένει πως μπορεί να θεωρηθεί αναφορά στο σεξ. Αξίζει να αναφερθεί πως στην καντονέζικη αργκό, “τρώω το τόφου κάποιου” (食豆腐) σημαίνει ότι εκμεταλλεύεσαι σεξουαλικά μια γυναίκα λεκτικά ή σωματικά.

    Από το 2015 που το κράτος αναθεώρησε την οδηγία για τις “ματαιόδοξες πινακίδες”, κυκλοφορήσαν κάθε είδους βωμολοχίες με αποτέλεσμα τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου. Έτσι το νομοθετικό σώμα του Maine ζήτησε από το Γραφείο Μηχανοκίνητων Οχημάτων να αποκαταστήσει ένα σύστημα ελέγχου των περίπου 120.000 πινακίδων κυκλοφορίας της πολιτείας, σύμφωνα με το Foxnews. Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, αναφορές όπως σε ηλικία, φυλή, εθνικότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου, εθνική καταγωγή, θρησκεία ή αναπηρία, απαγορεύονται καθώς και κάθε είδους υβριστική γλώσσα. Η υπουργός Εξωτερικών Shenna Bellows είπε ότι οι αυτοκινητιστές έχουν την ελευθερία να εκφραστούν, αλλά πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο να το κάνουν και όχι σε πινακίδα κυκλοφορίας. “Έχουμε δημόσιο συμφέρον να κρατάμε φράσεις και λέξεις που είναι βωμολοχίες ή μπορεί να υποκινούν τη βία εκτός των δρόμων”, είπε.

    Το 2020, ένας ομοσπονδιακός δικαστής της Καλιφόρνια,  έκρινε πως η απαγόρευση σε πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει να γίνεται και εφόσον αυτές “προσβάλουν την αισθητική”, ωστόσο  ήταν υπερβολικά ευρεία αυτή η έννοια και παραβίαζε τα συνταγματικά δικαιώματα στην ελευθερία του λόγου.

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 εφέσεις για το συγκεκριμένο μέτρο στο Meine, ωστόσο αν κάποιος οδηγός χάσει την έφεση, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.

Νοθευμένο Μέλι: Η Ευρώπη έχει πλημμυρίσει από μέλι με βάση το σιρόπι!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης στα τρόφιμα, 1 στα 2 μέλια που εισάγονται στην ΕΕ είναι νοθευμένα και σχεδόν όλα τα μέλια από Τουρκία!

Καινοτομία: Φορητός αισθητήρας σταδιακής αλλοίωσης τροφίμων που αλλάζει χρώμα

Ο ανιχνευτής αλλάζει χρώμα από μπλε σε κόκκινο κατά την έκθεση σε βιογενείς αμίνες από τρόφιμα σε συνθήκες αποθήκευσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα