ΑρχικήΝέαΔΩΔΩΝΗ: Στηρίζει 5.500 παραγωγούς.

ΔΩΔΩΝΗ: Στηρίζει 5.500 παραγωγούς.

cibum team

Συνολικά 77,5 χιλιάδες τόνους αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος παρέλαβε η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ την περίοδο 2019-2020, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με πέρυσι, στηρίζοντας περισσότερους από 5.500 παραγωγούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία,  αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της εφαρμογής πρότυπων επιστημονικών προγραμμάτων που παρέχει η ΔΩΔΩΝΗ επί 24ώρου βάσεως στους παραγωγούς της.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα «ΔΩΔΩΝΗ 200» που αφορά στην δωρεάν υποστήριξη μονάδων ζωικού κεφαλαίου σε επιλεγμένες μονάδες, απέδωσε τα μέγιστα, καθώς καταγράφηκε αύξηση της ποσότητας γάλακτος κατά 12% και αντίστοιχη σημαντική αύξηση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία ανακοίνωσε τη διεύρυνση και αναβάθμιση του προγράμματος αυτού σε «ΔΩΔΩΝΗ 400» διπλασιάζοντας δηλαδή τον αριθμό των μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος αυτού να μεγαλώνει συνεχώς προκειμένου να καλύψει στο μέλλον τον μέγιστο δυνατό αριθμό παραγωγών.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά το 2015 με μόλις 30 μονάδες απαρτίζεται από επιστημονική ομάδα έμπειρων κτηνιάτρων και ζωοτεχνών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και η οποία κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό σε 200 μονάδες και να επιτύχει μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως την κατά 18% αύξηση της παραγόμενης ποσότητας γάλακτος με παράλληλη βελτίωση των ποιοτικών της χαρακτηριστικών, συμβάλλοντας έτσι και στην αλλαγή της τιμολογιακής κλίμακας με την επίτευξη ανώτερης τιμής πώλησης της πρώτης ύλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΔΩΔΩΝΗ τα τελευταία επτά χρόνια έχει διαθέσει για την προμήθεια γάλακτος περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 395 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί στην ηπειρώτικη πρωτογενή παραγωγή. Παράλληλα συνεχίζει, όπως κάνει τα τελευταία επτά χρόνια το πρόγραμμα προκαταβολών ύψους 4 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς και παροχή επενδυτικού κεφαλαίου σε παραγωγούς της οι οποίοι θέλουν να μεγαλώσουν τις φάρμες τους. Με αυτό τον τρόπο η ΔΩΔΩΝΗ ενισχύει αισθητά το εισόδημα των συνεργαζόμενων παραγωγών της.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει να συλλέγει το γάλα από όλους τους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των πιο μικρών. Από μη επαγγελματίες κτηνοτρόφους, από παραγωγούς που οι ποσότητες που προμηθεύουν στην εταιρεία δεν ξεπερνούν τα 150-200 λίτρα γάλα το μήνα. Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, σύμφωνα με την εταιρεία, αγνοούνται από ανταγωνίστριες γαλακτοβιομηχανίες εκτός Ηπείρου. Χάρη στη συγκεκριμένη πολιτική της, η ΔΩΔΩΝΗ βοηθά τους ανθρώπους αυτούς να συμπληρώσουν σημαντικά το εισόδημά τους, διαδραματίζοντας έτσι έναν πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην περιοχή. Ταυτόχρονα, επενδύει σταθερά πόρους και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στη προσπάθεια βελτίωσης της κάθε κτηνοτροφικής μονάδας που συνεργάζεται.
Πηγή: ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σπάνιο περιστατικό ανάκλησης γάλακτος εταιρείας κολοσσού – Ανησυχία για τοξικότητα και πιθανές επιπτώσεις σε ήπαρ και νεφρούς

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν κλήθηκαν να μην το καταναλώσουν, να μην το χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική και να μην το προσφέρουν σε μέλη της οικογένειάς τους

Αποτίμηση της Κομισιόν για την εφαρμογή της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων – Τι αλλάζει για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η Κομισιόν αξιολόγησε για πρώτη φορά την εφαρμογή των ελέγχων Food Safety Culture στην ΕΕ, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλούνται να τεκμηριώνουν τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/382

Και η Ελλάδα στη λίστα διανομής λιναρόσπορου με υδροκυάνιο – Συναγερμός στην Ευρώπη (φωτογραφία)

Υψηλές συγκεντρώσεις υδροκυανικού οξέος σε λιναρόσπορο ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό σύστημα RASFF, με το προϊόν να έχει διανεμηθεί και στην ελληνική αγορά