Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δράση για την ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Κρήτη/ Kriti»

ΑρχικήΝέαΔράση για την ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Κρήτη/ Kriti»
spot_img

Η προγραμματική σύμβαση της δράσης υπεγράφη σήμερα παρουσία του Λ. Αυγενάκη.

Υπογράφηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, προγραμματική σύμβαση με θέμα: «Υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων για την προστασία, ανάδειξη και προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου “Κρήτη/Kriti”».

   Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων «επιβεβαιώνεται η ομόνοια, η συνεννόηση, η συνεργασία για το καλύτερο αποτέλεσμα για το ελαιόλαδο, ένα προϊόν που είναι ταυτισμένο με την τοπική οικονομία», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί διεπαγγελματική οργάνωση για το ελαιόλαδο, για να πάρει το προϊόν την προβολή και προώθηση και τελικά την υπεραξία που πρέπει να έχει. «Είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ με τους πάντες έτσι ώστε πολύ γρήγορα και αυτή η εκκρεμότητα πολλών ετών να γίνει πράξη. Η σημερινή εξέλιξη είναι ευχάριστη. Χαίρομαι, διότι η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή, γιατί το ισχυρότερο όπλο για τους ανθρώπους στον πρωτογενή τομέα είναι η γνώση. Όσο προσφέρεις γνώση, οπλίζεις γερά τη σχέση, αγροτικής γης, παραγωγής και ποιότητας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

   Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στη συνεργασία υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια συνεργασία που συνεχίζεται με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, για να μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους αγρότες μας. Εμείς έχουμε προτάξει τη συνεργασία, τη συνέργεια και τη συμπόρευση προς όφελος των πολιτών, προς όφελος των ανθρώπων που υπηρετούμε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε πως εξελίσσεται μια πάρα πολύ καλή συνεργασία υπέρ των πολιτών και του αγροτικού κόσμου».

 Η σύμβαση που στηρίζει το ελαιόλαδο

   Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, για την υλοποίηση ενημερωτικών-εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών δράσεων σε παραγωγούς, ελαιουργούς, και τυποποιητές, παρουσία των εκπροσώπων των φορέων.

   Όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, «η προγραμματική σύμβαση έγινε «με στόχο την ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεση του ελαιόλαδου, σε θέματα που αφορούν στην ποιότητα του προϊόντος και τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό και τη γαστρονομία. Αφορά στην υλοποίηση ενημερωτικών – εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών δράσεων σε παραγωγούς, ελαιουργούς, και τυποποιητές και τη σύνταξη πρωτοκόλλου ορθών πρακτικών για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου». 

   Στην αξία της συνεργασίας και τη σημασία της σύμβασης για τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, την ανάδειξη του προϊόντος και την ωφέλεια που θα προκύψει με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων φορέων, αναφέρθηκαν ο αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του ΕΛΜΕΠΑ, Αθανάσιος Μαλάμος καθώς και ο Α΄ αντιπρόεδρος ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ Νεκτάριος Βιδάκης.

   Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ακόμα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ – ΙΕΛΥΑ) Γιώργος Ψαρράς και ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φωτάκης.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα