Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
24 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δυνατές παραμένουν οι εξαγωγές φρούτων και εσπεριδοειδών.

ΑρχικήΝέαΔυνατές παραμένουν οι εξαγωγές φρούτων και εσπεριδοειδών.
spot_img

cibum team

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών από την αρχή του έτους έως και την περασμένη εβδομάδα, κυρίως λόγω και του Πάσχα των Καθολικών, όπως γνωστοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Η αύξηση στις εξαγωγές μήλων ανήλθε σε +5,6% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2020, φτάνοντας τους 65.679 τόνους έναντι των 62.209 τόνων το περασμένο έτος.

Τους 24.400 τόνους έφτασαν οι εξαγωγές φράουλας από την αρχή του χρόνου έως και την πρώτη ημέρα του Απριλίου 2021, συγκριτικά με τους 18.334 τόνους το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Θετικό πρόσημο καταγράφηκε και στις αποστολές τομάτας προς το εξωτερικό, με αυτές να ανέρχονται σε 12.475 τόνους έναντι των 9.425 τόνων πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση +32,4%.

Αντίθετα, ελαφρώς μειωμένες, κατά -1,4% είναι οι εξαγωγές ακτινιδίων, από την αρχή τους τρέχοντος έτους έως και την 1η Απριλίου, με τις καταγεγραμμένες ποσότητες που διακινήθηκαν στις διεθνείς αγορές να φτάνουν τους 155.640 τόνους έναντι των 157.925 τόνων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο οι ποσότητες προς τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπροσωπεύουν το 27,5% (42.782 τόνοι) έναντι του 30,4% την αντίστοιχη περίοδο 2019/20 (47.956 τόνοι).

Πηγή: ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα