Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δύο νεκροί από αλλαντίαση – Έφαγαν μορταδέλα από κοτόπουλο

ΑρχικήΝέαΔύο νεκροί από αλλαντίαση - Έφαγαν μορταδέλα από κοτόπουλο
spot_img

Μια πολιτεία της Βραζιλίας, έχει καταγράψει έξι κρούσματα αλλαντίασης από την αρχή του 2024, εκ των οποίων δύο κατέληξαν σε θάνατο.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της πολιτείας Bahia της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι ένα νέο ύποπτο κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση. Από τα υπάρχοντα κρούσματα, τρεις ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο, ένας έχει αναρρώσει και δύο έχουν χάσει τη ζωή τους. Το 2023, είχαν καταγραφεί μόλις δύο κρούσματα.

Οι ασθενείς προέρχονται από διαφορετικούς δήμους, αλλά η έρευνα έδειξε ότι όλοι είχαν καταναλώσει μορταδέλα κοτόπουλου πριν παρουσιάσουν συμπτώματα. Αυτή η πληροφορία οδήγησε τις αρχές υγείας να επικεντρωθούν στη συγκεκριμένη τροφή ως πιθανή πηγή μόλυνσης, αν και οι έρευνες συνεχίζονται για να επιβεβαιώσουν τον ακριβή παράγοντα που προκάλεσε τα κρούσματα.

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή κατάσταση, που προκαλείται από την τοξίνη του βακτηρίου Clostridium botulinum. Στη μορφή που σχετίζεται με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται 18 έως 36 ώρες μετά την κατανάλωση, αν και μπορεί να εκδηλωθούν ακόμα και έξι ώρες ή έως και 10 ημέρες αργότερα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν σοβαρά νευρολογικά προβλήματα, όπως διπλή ή θολή όραση, δυσκολία στην κατάποση και την αναπνοή, καθώς και παράλυση των μυών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την αναπνοή.

Η επιδημία αλλαντίασης στη Βραζιλία προκαλεί ανησυχία, καθώς τα κρούσματα αυτής της δηλητηρίασης είναι σχετικά σπάνια, αλλά μπορεί να αποβούν θανατηφόρα χωρίς άμεση ιατρική αντιμετώπιση. Το διάστημα 2008-2018, είχαν επιβεβαιωθεί 69 κρούσματα στη χώρα, με τα περισσότερα να σχετίζονται με μολυσμένα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο