Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΑΠ: διεθνής συνάντηση για το νερό.

ΑρχικήΝέαΕΑΠ: διεθνής συνάντηση για το νερό.
spot_img

cibum team

Μια διεθνής ακαδημαϊκή «συνάντηση» με επιστήμονες από την Ελλάδα αλλά και το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Μαρόκο και την Κίνα που θα διερευνήσουν αρχαίες αλλά και σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης του νερού αλλά και των αποβλήτων, διοργανώνει σήμερα,  το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Η συζήτηση θα διεξαχθεί διαδικτυακά στο ΕΑΠ, ενώ την διοργάνωση της έχει αναλάβει το Εργαστήριο τεχνολογιών αειφορικής διαχείρισης αποβλήτων.

Επιστημονικό αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το Νερό, τα απόβλητα και το περιβάλλον. Στο συνέδριο συμμετέχουν οι διεθνείς Οργανώσεις του νερού  και θα διεξαχθεί on line στο νέο αμφιθέατρο του ΕΑΠ στην Περιβόλα, όπου και το κτίριο πλέον της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου για όποιον θελήσει να το παρακολουθήσει μέσω του YouTube βρίσκονται στο site: https://wwetc2021.env.eap.gr/

Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω του YouTube https://www.youtube.com/watch?v=95gFXt6dmqU

Στο συνέδριο αναμένεται να  παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που θα αφορούν τις αρχαίες τεχνολογίες του νερού και της διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και αναφορά πάνω σε νέες τεχνολογίες επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων από καθηγητές του Ισραήλ, της Ιορδανίας, του Μαρόκου, της Κίνας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα