Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νοθεία φέτας: σήμερα οι απαντήσεις από την καταγγελλόμενη εταιρεία.

ΑρχικήΝέαΝοθεία φέτας: σήμερα οι απαντήσεις από την καταγγελλόμενη εταιρεία.
spot_img

cibum team

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις αυτήν την εβδομάδα στην υπόθεση με την νοθεία φέτας, ένα από τα κορυφαία ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ, την οποία εξήγαγε Ελληνική εταιρεία στη Γερμανία. Η εταιρεία που φέρεται να πωλούσε λευκό τυρί με τη σήμανση φέτας ΠΟΠ, πλέον ελέγχεται από τις αρχές.

H εταιρεία για την οποία έγινε η καταγγελία ελέγχθηκε ήδη από τριμελές κλιμάκιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα (από τις μονάδες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας), την περασμένη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της. Το κλιμάκιο συνέλεξε στοιχεία και δείγματα προϊόντων, σύμφωνα με το σχέδιο ελέγχου που είχε συνταχθεί με βάση το περιεχόμενο της καταγγελίας και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται σύντομα.

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας έχει ζητήσεις εξηγήσεις από την Παρασκευή από τους εκπροσώπους της εν λόγω εταιρείας και σήμερα θα απευθύνει τις ερωτήσεις,  προκειμένου οι όποιες αιτιάσεις και εξηγήσεις να εξεταστούν και να αξιολογηθούν. Σε δήλωσή του στο cibum, ο κ. Μιχάλης Σαράντης Μέλος της ΔΟΦ τόνισε ότι αυτό που συνέβη είναι ανεπίτρεπτο και κάλεσε το υπουργείο να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της εταιρείας, να πάρει θέση και να δράσει άμεσα.

Ο κ. Σαράντης τόνισε: «Καλώ το υπουργείο να δημοσιοποιήσει το όνομα της εταιρείας.  Δεν είναι δυνατόν να αμαυρώνεται όλος ο κλάδος από τις απαράδεκτες πρακτικές μίας εταιρείας. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το θέμα έχει μεγάλες επιπτώσεις και στην εμπιστοσύνη του καταναλωτή και στην αξιοπιστία της αγοράς και σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό που έγινε, δεν είναι λάθος είναι «καραμπινάτη» νοθεία. Και όσα έχουν γραφτεί κάνουν ζημιά σε όλες τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες ».

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, η οποία συγκρότησε τριμελή επιτροπή για να εξετάσει το ζήτημα, συστήθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο και δυστυχώς το πρώτο θέμα που κλήθηκε να λύσει, στην πρώτη συνεδρίαση της την περασμένη Παρασκευή, είναι το θέμα της νοθείας Ελληνικής φέτας που εντοπίστηκε στη Γερμανία.  

Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωση Φέτας κ. Ιωάννης Βιτάλης ανέφερε: «Επιδίωξή μας είναι η διασφάλιση του καταναλωτή και η προστασία του εθνικού μας προϊόντος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και κυρίως η βιωσιμότητα των υγιών ελληνικών κτηνοτροφικών και τυροκομικών μονάδων που παλεύουν να επιβιώσουν σε έναν δυσμενή αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο ρόλος μας είναι και θα είναι πάντοτε άμεσος στην αντιμετώπιση των νοθευμένων προϊόντων και σύννομος με τους κανόνες.»

Μετά και την απαίτηση της αντιπολίτευσης να πάρει θέση το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, το ΥπΑΑΤ με δελτίο τύπου χθες, ενημέρωσε για την άμεση πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας, ο σχολιασμός της οποίας όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, δεν επιτρέπεται μέχρι την ολοκλήρωση της. Το ΥπΑΑΤ, τονίζει ότι  η διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ΠΟΠ, τα οποία διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, στηρίζουν την ελληνική γεωργία και 

κτηνοτροφία και διασφαλίζουν υψηλές τιμές για τους παραγωγούς μας αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, διεξάγουν συνεχείς ελέγχους, ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα, η τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής των προϊόντων καθώς και οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άσχημα τα νέα για τα πρόσθετα τροφίμων: Δημοσιεύτηκε ανασκόπηση για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στις ασθένειες του εντέρου

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και πρόσθετα τροφίμων για την υγεία και τις ασθένειες του εντέρου.

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα