Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Άρση των περιορισμών στις εισαγωγές πουλερικών από την Ουκρανία

ΑρχικήΝέαΕΕ: Άρση των περιορισμών στις εισαγωγές πουλερικών από την Ουκρανία
spot_img

Οι περιορισμοί είχαν τεθεί σε ισχύ από τον Δεκέμβριο του 2020 λόγω κρουσμάτων υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πουλερικών στη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τους περιορισμούς στις εισαγωγές προϊόντων πουλερικών από την Ουκρανία στις 17 Ιανουαρίου, οι οποίοι ίσχυαν από το Δεκέμβριο του 2020 εξαιτίας κρουσμάτων γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Προστασία των Καταναλωτών.

«Τα προϊόντα πουλερικών αποτελούν σημαντικό μερίδιο των ουκρανικών προϊόντων που εξάγονται στην ΕΕ. Ως εκ τούτου, η άρση των περιορισμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ σημαντική για τους εξαγωγείς μας. Η απόφαση που εγκρίθηκε επιτρέπει την επανέναρξη των εξαγωγών προϊόντων πουλερικών από ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος, Vladyslav Mahaletskyi.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕ αναγνώρισε τη χωροθέτηση της Ουκρανίας στις 17 Μαρτίου 2021, για την υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών, επιτρέποντας την εισαγωγή προϊόντων πουλερικών από περιοχές όπου δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα γρίπης των πτηνών.

Η Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Προστασία των Καταναλωτών υπογράμμισε ότι το σύστημα κρατικού ελέγχου της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών στην Ουκρανία έχει επανειλημμένα επιθεωρηθεί από εκπροσώπους άλλων χωρών (ιδίως από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Κίνα) τα τελευταία χρόνια, και τα αποτελέσματα αυτών των επιθεωρήσεων αναγνωρίστηκαν ως αποτελεσματικά.

Μάλιστα, η Ουκρανία θα αρχίσει να εξάγει γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ιορδανία με τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών να έχουν συμφωνήσει για τη μορφή του πιστοποιητικού εξαγωγής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο